PRIZNANJA OPĆINE OKUČANI: Plaketu su dobili Fra Marijan Radman, Milorad Oršulić -Mican i Slavko Kutlić

3259 0

OKUČANI, 16. LIPNJA 2017. – Općina Okučani svake godine u povodu Dana općine dodjeljuje priznanja Općinskog vijeća pojedincima, institucijama, udrugama i društvima koji su doprinijeli ugledu i afirmaciji Općine Okučani, te dali doprinos u njenom razvoju.

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac danas su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Srebrnu plaketu Općine Okučani za 2017. godinu uručili Fra Marijanu Radmanu, Miloradu Oršuliću -Micanu i Slavku Kutliću.

Fra MARIJAN RADMAN, okučanski župnik, Plakeu je dobio za duhovni napredak vjernika župe sv. Vida Mučenika u Okučanima i zalaganje za izgradnju novog župnog ureda.

MILORAD ORŠULIĆ- MICAN, tajnik Općinskog vijeća, voditelj Dramske družbe sv. Vid Mučenik, suosnivač KUD-a „Tkanica“, jedan od inicijatora osnivanja i opremanja Spomen sobe VRO „Bljesak“ i pokretač danonoćnog čitanje Biblije – sv. Pisma u Okučanima.

SLAVKO KULIĆ Plaketu je dobio za volonterski rad u športu, naročito u NK „Psunj-Sokol“, političkom, društvenom i kulturnom doprinosu u općini Okučani.

Priznanja općine Okučani za 2017. godinu dodijeljena su:

1. OPG “ŠOKAC” iz Okučana vl. Zvonko Šokac za uspješne rezultate u proizvodnji rakije, likera i sokova od različitog voća i promidžbu općine Okučani u zemlji i inozemstvu.

2. JOSIPU AGATIĆU iz Caga za volonterski doprinos općini Okučani, a naročito u Mjesnom odboru Cage-Benkovac u razvoju društvenog, političkog i športskog života;

3. MARINKI BLAŽEVIĆ iz Vrbovljana za volonterski doprinos općini Okučani, a naročito u Mjesnom odboru Vrbovljani-Čovac u razvoju društvenog i političkog života;

4. SKD “PROSVJETA” PODODBOR OKUČANI zbog njegovanja i čuvanja kulturne baštine i tradicije Srba u Slavoniji, Spomen sobe Grigoru Vitezu i bogate etnografske zbirke predmeta sa ovih prostora;

5. IVANU GOLUBU iz Caga, za nesebično zalaganje za napredak općine Okučani u razvoju društvenog, političkog, kulturnog i športskog života.

U ime nagrađenih na priznanjima se zahvalio fra Marijan Radman.

Related Post

U POVODU DANA NEOVISNOSTI

Autor - 07/10/2016 0
Slavonski Brod, 7. listopada 2016. – Obilježavajući 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske, kada su prije točno 25 godina…