Savjeti mladih slavonskih županija populariziraju prijevoz željeznicom

1552 0

Autor bpž.hr
Ovakav vid organizacije prijevoza posebno je važan za učenike i studente, jer bi se integriranim prijevozom ostvarivale i brojne uštede te povećala njegova kvaliteta
ZAGREB 26.ožujka 2019. – Predsjednici županijskih savjeta mladih s područja 5 slavonskih županija održali su u utorak sastanak s članovima direkcije HŽPP-a kako bi utvrdili moguća područja suradnje.
Na sastanku su uz predsjednika savjeta mladih Brodsko-posavske županije Josipa Jagodara, predsjednika Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Daria Ivkovića, predstavnika Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije Slavka Grgića i predstavnika Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije Marina Lovrekovića, nazočili predstavnici uprave HŽPP-a, predsjednik Željko Ukić, ravnateljica Ureda Uprave Mihaela Tomurad Sušac, koordinatorica za elektroničku komunikaciju i međunarodne odnose Sanja Cvetković i djelatnica PJ Prodaje HŽPP-a Antonija Jugović.

Savjeti mladih su se obvezali pomoći u popularizaciji željeznice te je dogovoreno potpisivanje sporazuma o suradnji u narednom periodu. Predsjednik uprave HŽPP-a izrazio je spremnost za nove projekte kojima će se omogućiti bolji uvjeti za mlade vezanih uz putnički promet.
Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo novim idejama i projektima za predstojeće razdoblje, a predstavnici savjeta mladih predali su predsjedniku Uprave i tri stranice prijedloga za poboljšanje putničkog prijevoza na hrvatskim željeznicama koji su prikupljeni proteklih nekoliko tjedana na području 5 slavonskih županija. Predstavnik Savjeta mladih Osječko-baranjska županije poslao je prijedloge te su i oni prezentirani upravi HŽPP-a
Podsjetimo, da su predstavnici HŽ putničkog prometa u listopadu prošle godine održali radni sastanak sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićm, u sklopu kojega su prezentirali mogućnosti integriranog javnog prijevoza putnika, što je ujedno i prioritet budućeg prometnog razvoja. Na sastanku je zaključeno kako će se integracijom s ostalim vidovima prometa ostvariti višestruke koristi za stanovništvo, tvrtke, Grad i Županiju. Ovakav vid organizacije prijevoza posebno je važan za učenike i studente, jer bi se integriranim prijevozom ostvarivale i brojne uštede te povećala njegova kvaliteta. Tako bi se ostvarili brojni pozitivni učinci kao što je poboljšanje prometne dostupnosti i pristupačnosti javnog prijevoza u točkama integracije, povećanje privlačnosti usluge javnog prijevoza kroz bolju prometnu povezanost željeznice i drugih vidova prijevoza i brži nastavak putovanja nakon presjedanja na području integracije. Poticanjem korištenja željezničkog prijevoza povećala bi se i razina sigurnosti u prometu, a smanjila bi se i zagušenosti prometnica što bi u konačnici imalo i pozitivne ekološke učinke.

Related Post