SEKULIĆ U STEČAJU – Radnici će naplatiti svoja potraživanja, a neki će možda ponovo dobiti i posao

1193 0

NOVA GRADIŠKA, 14. lipnja 2010. – Kako doznajemo od Mate Stankovića, pravnika u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske, radnici DI Sekulić, koji imaju potraživanja priznata u stečaju, ne moraju strahovati da ih neće naplatiti. Radnici su ukupno potraživali oko 12 milijuna kuna. Potraživanja su nastala u posljednje tri godine, država je isplatila

plaće i polovicu zakonske otpremnine radnicima koji su se zatekli u Sekuliću prilikom otvaranja stečaja. Budući da su banke namirile svoja potraživanja iz imovine koja je bila pod hipotekom, radnici će svoja preostala potraživanja naplatiti iz stečajne mase, odnosno imovine koja nije pod hipotekom, ovisno kako se budu prodavale zalihe. Stanković očekuje da će zakupac Sekulića kupiti i zalihe i dodaje da je za dio bivših radnika dobra vijest da je osnovano novo tgovačko društvo i da se kreće s proizvodnjom u kojoj bi posao moglo dobiti stotinjak radnika.

¸

Prosvjedom izborili stečaj i svoja prava

Ovoj informaciji treba dodati izjavu gradonačelnika Josipa Vukovića, koji je prošli tjedan, na sastanku s predstavnicima francuskih i belgijske tvrtke, kazao da njemačka tvrtka Hold Savić reaktivira novogradišku drvnu industriju.

– To je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i predadom drveta. S njom reaktiviramo naš brand Sekulić, kroz izgradnju četiri tvornice. To su primarna prerada drveta, proizvodnja masivnih ploča, podnih obloga i parketa, te tvornica namještaja za francusko tržište – kazao je Vuković.  

Hoće li se vratiti osmijeh na lica novogradiških radnika u drvnoj industriji?

Related Post