SIGURNOST GRAĐANA JE NAJVAŽNIJA

1895 0

SLAVONSKI BROD – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije jučer, 28.06.2016. službeno je dao na korištenje kontejner Specijalističkoj postrojbi za spašavanje iz vode.

Primopredaja je obavljena u Klubu podvodnih aktivnosti „Marsonija“ gdje će kontejner biti smješten, a koristi će se pohranu opreme Tima.

 

Tom prilikom održan je i radni sastanak Stožera sa Specijalističkom postrojbom za spašavanje iz vode BPŽ, Specijalističkom postrojbom za spašavanje iz ruševina i Specijalističkom postrojbom za logistiku na kojem je dogovoreno strateško djelovanje u pripremi i daljnjem opremanju specijalističkih postrojbi , te pripremi zajedničkih projekata na području zaštite i spašavanja o čemu je nazočnima govorio načelnik Stožera Miroslav Jarić.

 

Skupu se obratio saborski zastupnik i donedavni načelnik Stožera Davor Vlaović koji je aktivno sudjelovao u osiguranju opreme za specijalističke postrojbe.

 

Sa sastanka je upućena zahvala svima koji su sudjelovali u opremanju postrojbi, a posebno pomoćnicima ministra Ivanu Sertiću i Ivi Milatiću iz Ministarstva gospodarstva koji su prepoznali važnost opremanja specijalističkih postrojbi.

 

Jučerašnja aktivnost je nastavak rada Stožera civilne zaštite na pripremi žurnih službi za djelovanje u izvanrednim situacijama kao što su poplave, potresi ili požari kada je potrebno brzo djelovanje i zaštita života zdravlja i imovine građana. (Klara Šćuka)

Related Post