SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

2251 0

Po prvi puta sjednica Gradskog vijeća mogla se pratiti uživo na gradskoj web stranici novagradiska.hr

 

NOVA GRADIŠKA, 29. rujna 2016. – Nakon ljetne stanke danas je pod predsjedanjem prim. doc. dr. sc. Zorana Jukića održana sjednica Gradskog vijeća. Po prvi puta sjednica Gradskog vijeća mogla se pratiti uživo na gradskoj web stranici novagradiska.hr na kojoj još uvijek možete poslušati cijeli tijek sjednice.

Aktualni sat obilovao je brojnim pitanjima vijećnika. Bilo je i propitivanja o trošenju gradskog novca, a uz usmeni odgovor gradonačelnika Vinka Grgića, vijećnici Dario Marenić (HSP SAS) i Željko Bigović (Nezavisna lista) inzistirali su i na pismenim odgovorima.

Dario Marenić je pitao čija je odluka bila da se angažiraju savjetnici gradonačelnika i tko ih plaća, te kao i Željko Bigović, zatražio odgovor o troškovima glazbenika na Novogradiškom glazbenom ljetu i Ljetnoj pozornici (Tony Cetinski, Let 3. Psihomodo Pop). Marenića je zanimao i angažman tvrtke koja je organizirala vatromet i koliko je on stajao grad.

Gradonačelnik Vinko Grgić je odgovorio da su savjetnici kvalitetni ljudi koji će doprijeti gospodarskom razvoju. Zlatko Grabar dobiva naknadu od 5.000 kuna mjesečno, a Senka Vranić svoje usluge ne naplaćuje. Istaknuo je da su ove godine organizirane brojne aktivnosti za mlade, a plaćanje glazbenika na Novogradiškom glazbenom ljetu obavljeno na način kao i prethodnih godina, te da ništa nije plaćeno mimo usvojenog gradskog proračuna. Što se vatrometa tiče, gradonačelnik je kazao da su za iste novce dobili dva vatrometa, pa će vatomet za Novu godinu biti besplatan.

Bilo je i pitanja koja se odnose na uređenost grada i komunalnu infrastrukturu. Marijan Radić (SDP) zatražio je da se hortikulturno uredu obnovljena Preradovićeva ulica, a Ernestina Straga-Šašić (Nezavisna lista) je stavila primjedbe na izvođenje radova na kolniku ceste u Prvči koji se izvode bez reguliranja prometa, te na šahte u Ulici kralja Zvonimira i neprimjerenim rubnjake koji u mnogim rekonstruiranim ulicama građanima oštećuju automobile. Ista je vijećnica pitala tko je sastavljao program za emisiju „Lijepom našom“ koja je snimana u Novoj Gradiški i u kojoj su naš kraj predstavljali Hanka Paldum i Halid Bešlić na što je gradonačelnik Vinko Grgić kazao da nema utjecaja na program te emisije.

Odgovarajući na pitanje Ljepše Rakas-Vujčić (SDP) gradonačelnik Vinko Grgić je kazao kako će narednog tjedna u naselju Urije djeca dobiti najsuvremenije dječje igralište u gradu.

Za potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je Davorin Slišurić (HDZ), a danas su popunjena i stalna tijela Gradskog vijeća iz redova oporbe. U Mandatno povjerenstvo i Odbor za mjesnu samoupravu imenovana je Đurđa Marjanović (HDZ), a u Odbor za izbor i imenovanja i Odbor za javna priznanja i nagrade Grada Ivan Curić (HDZ). U Odbor za Statut i Poslovnik imenovan je Davorin Slišurić (HDZ).

Vijećnici su razmatrali polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada. Ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 26,8 milijuna kuna i rashodi od 20,7 milijuna kuna, te da je ostvaren višak prihoda od 2,1 milijun kuna.

Raspravljalo se i o izvješću o poslovanju Industrijskog parka Nova Gradiška za 2015. godinu. Nakon burne rasprave izvješće nije prihvaćeno. Raspravljalo se o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Nova Gradiška, prijedlogu odluke o odobravanju sklapanja ugovora o prijenosu poslovnih udjela u Slavči d.o.o. i poslovnih udjela u Regionalnom vodovodu Davor – Nova Gradiška d.o.o. i prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nerazvrstanim cestama, analiziralo stanje sustava civilne zaštite za Grad Novu Gradišku, te raspravljalo o smjernicama njenog razvoja do 2019. godine.

 

Opširnije o ostalim vijećničkim pitanjima i odgovorima, te raspravama po ostalim točkama dnevnog reda možete poslušati na novagradiska.hr.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 11/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. kolovoza 2014. – Sve smo bliže ovogodišnjem partyu elektronske glazbe poznatim pod nazivom Fresh Air Party u…