OBILJEŽEN DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA I BLAGDAN SV.MIHAELA ARKANĐELA

1654 0

STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2016. – Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Stara Gradiška i svetom misom u župnoj crkvi danas je završeno obilježavanje Dana općine Stara Gradiška

i proslavljen blagdan zaštitnika župe Sv. Mihaela Arkanđela. Nakon svete mise u cintoru župne crkve Općina je pripremila tradicionalni domjenak i druženje s građanima.

 

Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Staroj Gradiški vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstvo Općine predvođeno načelnikom Velimirom Paušićem, roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici granične policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ostalih udruga i institucija s područja općine.

Dan općine Stara Gradiška ove je godine obilježen s više manifestacija i događanja.

Održan je tradicionalni kup Stare Gradiške u pecanju ribe na plovak u organizaciji ŠRU Šaran – Stara Gradiška i natjecanje u pripremanju fiš paprikaša.

Središnji događaj bila je proslava Dana policije Brodsko posavske županije i zaštitnika policije sv. Mihaela. U počast poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a c crkvi sv. Mihaela Arkanđela služena je sveta misa. Održana jepokazna vježba specijalne policije i prezentacija policijske opreme i tehnike, a prigodno je razgledana nova zgrada pogranične policije vrijedna 18 milijuna kuna koja će narednih dana biti dana na upotrebu pograničnim policajcima Pogranične policije Stara Gradiška.

Related Post

„DA SE NE ZABORAVI“

Autor - 03/02/2016 0
STARA GRADIŠKA, 3. veljače 2016. – Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncetracijskih logora, podružnica Sisačko – moslavačke županije danas je u…