TEK DESETAK PUTNIKA DNEVNO SKELOM PRELAZI SAVU

1051 0

DAVOR, 30. studeni 2012. – Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, dana 29. studenoga, od 13 sati, do daljnjega je obustavljeno prometovanje na malograničnom skelskom prijelazu Davor – Srbac.

Kao razlog navode se inspekcijski razlozi, sukladno odluci inspekcijskih tijela za plovidbu Republike Bosne i Hercegovine.

 

Preko ovog graničnog prijelaza na rijeci Savi u posljednje vrijeme prelazi malo putnika, dnevno tek desetak. Podsjetimo, otvoren je 2003. godine sa velikim ambicijama i željom da postane poveznica između Davora i Srbca i poticaj razvoja gospodarskih i drugih odnosa dva mjesta. Kako neslužbeno doznajemo mogao bi poslije devet godina biti zatvoren zbog ekonomske neisplativosti. Na skelskom prijevozu angažirani su Srpčani koji se žale na neisplativost jer se skelom dnevno koristi tek nekoliko mještana Davora koji u Srbac biciklima dolaze u kupnju osnovnih živežnih namirnica.

 

Glavni razlog tomu je povećanje cijene nakon uvođenja PDV-a u BiH, pa im se više ne isplati dolaziti u Srbac. Na drastično smanjenje broja putnika utjecala je i odluka iz 2010. godine po kojoj se mogu prenijeti samo dvije kutije cigareta, umjesto jedne šteke kao što je bilo do tada. Isto tako, dozvoljen je prijenos samo dvije litre alkohola, pa tako Davorčani koji su kupovali po sanduk piva sada mogu prenijeti svega nekoliko boca. Na međudržavnim graničnim prijelazima u Bosanskoj Gradiški i Slavonskom Brodu tih ograničenja nema.

Related Post

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Autor - 15/03/2013 0
DAVOR 15. ožujak 2013. – Zbog visokog vodostaja Save danas od 9 sati zatvoren je skelski malogranični prijelaz Davor. Skelu…

DAVOR

Autor - 10/04/2012 0
DAVOR, 10. travanj 2012. – Na drugi dan Uskrsa, 9. travnja požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je rodnu župu Davor…