U Cerniku gostovali pobjednici Kupa Hrvatske

631 0

14. lipnja 2011. – Danas su u Cerniku odigrane dvije revijalne utakmice

mladeži prigodom proslave 50. obljetnice Nogometnog središta Nova Gradiška. Gostovale su dvije mlade momčadi prvoligaša Osijeka i igrale protiv reprezentacije Nogometnog središta Nova Gradiška. Prvu utakmicu igrala je reprezentacija Nogometnog središta Nova Gradiška godišta ’95/96 protiv NK Osijek godišta 1997. Utakmica je nakon potpuno ravnopravne igre, bez osobitih prilika završila najpravičnije neodlučno i bez pogodaka (0:0). Naši mladi nogometaši vrlo dobro su se suprostavili mladeži prvoligaša i za njih je to lijepi i povoljan rezultat. Za reprezentaciju NS Nova Gradiška igrali su: Marko Maričević, Matija Sokić, Matej Čondić, Matej Marić, Bruno Butorac, Andrej Petričević, Niko Jović, Martin Vlaović, Antun Severović, David Gubić, Goran Matošević, Dominik Butorac, Miroslav Pejić, Vinko Mikanović, Luka Vlainić, Matijas Solić, Karlo Jakovac, Filip Malenica i Antonio Mlinek. Osijek je nastupio u sastavu: Relatić, Lončar, Anočić, Božić, Eling, Špoljar, Kovačić, Šafar, Mrkonjić, Anić, Židnjak, Prpić, Ćosić, Rodić, Matijević, Salapić, Kulčicki i Grgić. Utakmicu je sudio Morber iz Godinaka, uz pomoćnike: Čulinu iz Nove Gradiške i Vrabca iz Dragalića.

U drugoj utakmici nastupili su kadeti NK Osijek godišta ’94/95 protiv Reprezentacije Nogometnog središta Nova Gradiška godišta ’93/94. Namjerno su, dogovorom, igrali mlađi Osječani protiv godinu ili dvije starijih domaćih reprezentativaca kako bi se uskladila ravnopravnost u sastavima na terenu. Osobito je to bilo važno u ovoj drugoj utakmici jer je suparnik iz Osijeka iza sebe u posljednje vrijeme imao nekoliko izvanrednih rezultata. Podsjetimo samo na dva: postali su pobjednici Kupa Hrvatske pobijedivši favorizirani Dinamo, a upravo su se vratili sa međunarodnog turnira u Novom Sadu gdje su pobijedili beogradski Partizan i Crvenu zvezdu, te domaću Vojvodinu i bez poraza osvojili prvo mjesto. I još nešto: u toj osječkoj sjajnoj momčadi imali smo priliku vidjeti četvoricu od petorice nogometaša s našeg područja koji igraju za Osječane. To su kapetan Osijeka Dino Mikanović iz Podrškog, bivši igrač mladeži Mladosti iz Cernika, zatim Andrej Lukić kadet iz Nove Kapele, Alen Grgić izdanak cerničke nogometne škole, te Karlo Lulić iz Graničara Laze. Još je u momčadi i Malenica vratar Sloge iz Nove Gradiške, ali nije danas nastupio, a inače je novi vratar hrvatske kadetske reprezentacije U-17. U jednom takvom ozračju, po krasnom sunčanom vremenu i sjajno uređenom travnjaku započela je ova utakmica protiv renomiranog suparnika. „Feštu“ je otvorio upravo cernički pulen, Alen Grgić, koji je u munjevitoj akciji Osijeka doveo u vodstvo goste već u 2. minuti. Samo 4 minute kasnije bilo je već 2:0 za Osijek nakon što je ponovno Alen Grgić centrirao, a Marko Dugandžić iz blizine poentirao. I treći pogodak postigao je Marko Dugandžić na sličan način, ali je sam izborio loptu i nečekajući ju poslao odmah u mrežu (3:0), Nakon toga nastao je period naizmjeničnih napada, stvoreno je mnogo prilika na obje strane, ali nije bilo realizacije.

A, onda, u završnici prvog poluvremena novogradiška selekcija iznenada, ali opravdano smanjuje rezultat. Najprije je smanjio na 1:3 Marko Žakić nakon lijepe akcijem kada je srušen jedan igrač domaćina u kaznenom prostoru, a Žakić je snažnim udarcem poentirao iz kaznenog udarca. Samo 5 minuta kasnije, u zadnjoj minuti prvog poluvremena, Ante Vidović je efektno realizirao iznenadnu priliku i smanjio na 2:3.

U nastavku Osijek igra energičnije, poduzetnije, ima terensku inicijativu i stalno ugrožava gol novogradiške selekcije. I u 51. minuti Osijek vodi s 4:2 golom Mateja Grafine nakon lijepe i učinkovite akcije. Konačni rezultat (5:2) postignut je u 73. minuti kada je nakon lijepog brzog napada Nikola Mandić pogodio mrežu. Sve u svemu, zaslužena pobjeda renomiranih mladih igrača Osijeka. Novogradiška selekcija solidno je igrala, nije igrala toliko podređenu ulogu, iako je suparnik bio izuzetno renomiran i iza sebe imao vrijedne pobjede i veliko igračko iskustvo. Bila je to u cjelini zaista lijepa utakmica sa dosta dobrih i rezonskih poteza na obje strane, a novogradiška reprezentacija solidno se dobrim dijelom nosila sa kvalitetnim Osječanima.

 

Osijek je igrao u sastavu: Ezgeta, Mikanović, Pavić, Lukić, Grgić, Mišić, Mioč, Dugandžić, Vjendrašić, Kovačić, Andabak, još su igrali: Bakula, Mandić, Kovačić, Sabljić, Lulić, Skorup, Grafina.

TRENER: Kulešević.

 

Reprentacija Nogometnog središta Nova Gradiška igrala je u sastavu: Matej Lucić, Dejan Sokić, Nikola Lipovac, Danijel Brtan, Marko Žakić, Danijel Janković, Mario Šimić, Nikola Videc, Tomislav Turkalj, Dino Jurković, Karlo Đurić, još su igrali:Toni Svjetlanović, Anto Vidović, Roman Burazović, Davor Aleksić, Davorin Borić, Anto Stipić i Josip Glavaš.

TRENER: Tomislav Vlaović.

 

Pred oko 200 gledatelja sudio je Zvonko Čulina iz Nove Gradiške uz pomoćnike Vrabca iz Dragalića i Morbera iz Godinjaka.

Svim sudionicima ovih utakmica Nogometno središte priredilo je domjenak, a predsjednik dr. Damir Japundžić je za vrijeme večere pozdravio brojni osječki stručni stožer i članove uprave prvoligaša i zahvalio im se na dolasku jer su time uveličali jedan segment bogatog programa proslave 50. obljetnice Nogometnog središta Nova Gradiška.

 

Na slici nakon utakmice naši mladi nogometaši koji igraju za Osijek: Lukić, trener Vlaović, Grgić, Mikanović, trener Osijeka Kulešević.

Related Post