U subotu veliki derbi Sloga – Željezničar

374 0

30. travanj 2012. – Nogometaši novogradiške Sloge u

24. kolu Prve županijske nogometne lige pobijedili su na gostovanju u Slavonskom Brodu domaću Marsoniju s 2:0 (0:0). Oba pogotka u nastavku utakmice postigao je iskusni Ivan Bakunić, prvi u 65. a drugi u 75. minuti. Prema riječima trenera Željka Bakunića Sloga je rutinerskom i nadmoćnom igrom tijekom cijelog susreta zasluženo pobijedila, iako je igrala bez tri standardna i ključna igrača. Naime, Tomislav Đaković je u prethodnoj utakmici teško se povrijedio jer mu je pukla klavikula, a prvi vratar momčadi Plavac i igrač Mutnjaković uljučili su se aktivno u Hrvatsku vojsku i sva trojica do kraja prvenstva neće moći konkurirati za momčad, što je veliki hendikep.

 

No, i pored toga Sloga je u Slav. Brodu odigrala vrlo dobru utakmicu, što je i dobra najava za utakmicu u subotu kada se igra u Novoj Gradiški istinski derbi. Naime, u našem gradu gostuje vodeća momčad lige Željezničar Livada iz Slavonskog Broda koja će odigrati utakmicu sa Slogom s početkom u 17 sati. Bit će to u pravom smislu derbi jer su po rezultatima ovoga proljeća to dvije najuspješnije momčadi lige koje su osvojile od 27 mogućih čak po 21 bod. Da nije bilo loše jeseni, kada su Novogradiščani osvojili samo 14 bodova, ali i s drugim trenerom, Sloga bi sada bila uz bok Brođanima. No, upravo stoga, vrijedi doći u subotu i vidjeti tu utakmicu jer će se na terenu vidjeti koja je momčad trenutačno bolja. Brođani su sigurni prvaci, ali pobjeda Sloge bila bi svojevrsna satisfakcija za uspješne igre ovoga proljeća. Stoga vrijedi doći u subotu u 17 sati na stadion Sloge jer će sigurno biti dobrog nogometa.

 

REZULTATI 24. kola:

Inače, u ovom 24. kolu postignuti su ovi rezultati: Podvinje – Slavonac Nova Kapela 1:2, Mladost Sibinj – Posavina V. Kopanica 0:0, Slaven Ljupina – Amater Sl. Brod 3:0, Batrina – Svačić Bagi 2:1, Graničar Laze – Slavonac Bukovlje 1:1, Livada Željezničar Sl. Brod – Tomislav Pan D. Andrijevci 3:0, Marsonija Sl. Brod – Sloga Nova Gradiška 0:2, Svjetlost Lužani – Zadrugar Orisavci 1:0.

 

REDOSLIJED

Na prvenstvenoj zablici sigurno vodi Livada Željezničar sa 51 bodom iz 24 utakmice i sa 14 pobjeda, 9 neodlučnih i svega jednim porazom, uz 57 datih i 26 primljenih pogodaka. Od naših klubova slijedi Graničar iz Laza na petom mjestu sa 12 pobjeda, 6 neodlučnih i 6 poraza i 42 boda. Međutim, Lazanci su još uvijek najefikasnija momčad lige sa 64 postignuta gola, ali su puno primili, 40. Od naših dalje slijedi na sedmom mjestu Slavonac iz Nove Kapele sa 35 bodova, novogradiška Sloga je deveta sa također 35 bodova sa 11 pobjeda, dvije neodlučne igre i 11 poraza, uz gol razliku 40:42. Deseta je Batrina sa 33 boda, a 14. Slaven sa 25 bodova. Do kraja prvenstva je još 6 kola i moguće su brojne promjene.

 

IDUĆE KOLO:

U idućem 26. kolu se sataju:Svjetlost – Podvinje, Zadrugar – Marsonija, Sloga (NG) – Željezničar Livada, Tomislav Pan – Graničar Laze, Slavonac (B) – Batrina, Svačić Bagi – Slaven Ljupina, Amater – Mladost i Posavina – Slavonac Nova Kapela. Na snimku detalj s utakmice u Novoj Gradiški.

Related Post