U TREĆEM POKUŠAJU KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE NOVE GRADIŠKE

1488 0

NOVA GRADIŠKA – Izborom dr. Zorana Jukića (HSS) za predsjednika Gradskog vijeća Nove Gradiške u trećem pokušaju uspjelo se konstituirati Gradsko vijeće. Izabran je sa 9 glasova, većine gradskih vijećnika iz redova SDP-a,

Hrvatskih laburista-stranke rada, HDSSB-a i HSS-a. Suzdržano je bilo 8 vijećnika HDZ-a (3), Nezavisne gradske liste Željka Bigovića (4) i HSP AS (1).

 

Sjednicom je do izbora predsjednika predsjedala dr. Ljepša Rakas – Vujčić.

 

-Nesuglasice između pojedinih političkih lidera nisu mogle presuditi da se ne konstituira Gradsko vijeće, jer bi to značilo nove izbore koji koštaju, a odložilo bi funkcioniranje gradske uprave. To je bio razlog zašto sam prihvatio biti predsjednik Gradskog vijeća, pored svih obveza koje imam kao liječnik u bolnici i kao nastavnik na medicinskom fakultetu u Osijeku, kao i drugih funkcija koje obnašam. Prihvatio sam funkciju predsjednika Gradskog vijeća i zato što mandat neće biti četiri godine – kazao je novi predsjednik Gradskog vijeća dr. Zoran Jukić.

 

Na opasku novinara da ga članovi Domoljubne koalicije čiji je član nisu podržali odgovorio je:

 

„Poslali su mi poruku da imaju odluku sa Predsjedništva Gradske organizacije da će me podržati. To je zadnje što je meni došlo sinoć do nekog razumnog vremena, do 22 sata. Poslije toga sam isključio telefon i nisam ga uključio do jutros u 7 sati. Što se u međuvremenu događalo ne znam i ne mogu komentirat.

Pristao sam biti predsjednik Gradskog vijeća isključivo u interesu Grada i građana Nove Gradiška i da se sutra ovo ponovi opet bi pristao – kazao je dr. Jukić.

Zadovoljan je danas bio i gradonačelnik Vinko Grgić.

-Zahvaljujem se dr. Jukiću i čestitam mu na izboru za predsjednika Gradskog vijeća. Konačno je razum pobijedio, nažalost izgubili smo dva mjeseca. Kaskamo zbog otpora pojedinaca koji su se kleli, busali u prsa i govorili da rade najbolje za Grad. Međutim, to nije baš tako. Gotovo sa svima smo razgovarali. Ponudili smo njihove projekte koji su dobri za grad. U novom proračunu će isto tako takvi projekti dobiti podršku. Pozvati ću sve predstavnike klubova vijećnika da vidimo tko što nudi i kakav projekt . Prihvatit ćemo svaki dobar prijedlog. Radimo proračun, čekamo prijedloge i vodimo računa o zakonskom rokovima. Već sutra idem u Zagreb razgovarati o gradskim projektima, a to je bitno – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Nisu danas, međutim, svi bili zadovoljni. Jedan je i Željko Bigović, nositelj Nezavisne liste grupe birača.

-Smatram da je ovo jedan tužan dan za grad Novu Gradišku. Gradonačelnik Vinko Grgić, umjesto što je dva mjeseca trošio na konstituiranje Gradskog vijeća kroz ponude i ucjene, trebao je pozvati predstavnike političkih stranaka i Nezavisne liste birača na dogovor da ova sjednica protekne dostojanstveno kako priliči gradu Novoj Gradiški. Po prvi puta je predsjednik Gradskog vijeća izabran tijesnom većinom 9:8 tako da je gospodin Jukić morao sam za sebe glasovat.

Nezavisna grupa birača nije bila za nove izbire. Imamo 4 vijećnika od 17 u Gradskom vijeću, koje je trebalo već konstituirat i nije se trebala čekati treća sjednica.

Ovoj sjednici prethodio je sinoć nemili događaj. Postavlja se pitanja da li imamo pravo na vlastito mišljenje ili gradske vijećnike treba batinama i šamarima uvjeravati kako se trebaju ponašati na Gradskom vijeću. Zbog toga sam rekao da je ovo tužan grad za Novu Gradišku – kazao je Željko Bigović.

Related Post

RESTRUKTUIRANJE HRT-a

Autor - 10/01/2014 0
Gase se dopisništva Karlovcu, Koprivnici, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu i Županji.

JOŠ DVIJE GRADSKE STIPENDIJE

Autor - 07/03/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 7. ožujak 2011. – Još dvoje studenata danas je u nazočnosti zamjenice gradonačelnika dr. Ljepše Rakas-Vujčić potpisalo ugovore o…

OSIGURANA PITKA VODA

Autor - 18/05/2014 0
Gradonačelnik poziva građane da dođu u Javnu vatrogasnu postrojbu i natoče pitku vodu u količinama koje su im potrebne NOVA…