UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

718 0

NOVA GRADIŠKA, 16. srpnja 2015. – Udruga gluhih i nagluhih je protekle godine postala akreditirana organizacija za slanje i primanje međunarodnih volontera u okviru Europske Volonterske Službe (EVS),

jedne od aktivnosti unutar Erasmus+ programa.

 

EVS omogućuje mladim ljudima do 30 godina život i rad u velikom broju europskih, te zemalja svijeta, do godinu dana; te potiče njihov osobni i profesionalni razvoj kroz životno vrijedno iskustvo koje povećava njihovu zapošljivost, te im pruža mogućnost za razvoj interkulturalnih vještina i stjecanje međunarodnih prijateljstava.

 

Nakon dobivanja akreditacije, UGNG je s partnerima iz Italije i Turske započela rad na razvoju EVS projekta.

 

S ponosom objavljujemo kako je na nedavno provedenom natječaju Agencije za mobilnost i programe EU, zadužene za provedbu Erasmus+ programa, isti odobren!

 

Riječ je o projektu naziva „Media 4 youth“ u trajanju od 18 mjeseci koji će UGNG provesti u suradnji s Accademia Europea di Firenze iz Italije, te Active Youth and Sport Club Association iz Turske. U sklopu projekta u Novu Gradišku će doći 4 međunarodna volontera, po dva iz svake organizacije, te će u našem gradu živjeti 8 mjeseci. Projekt za cilj ima osnažiti volontere prijenosom znanja te pružanjem prilike za učenje kroz rad, a u svrhu razvoja digitalnih alata za povećanje zapošljivosti, inkluzije te aktivnog sudjelovanja mladih u društvu. Volonteri će provoditi različite aktivnosti, kao što su fotografske i video radionice, jezične tečajeve itd.

 

Vjerujemo kako ćemo ovim projektom pozitivno utjecati ne samo na sudionike i partnerske organizacije, već na cjelokupnu lokalnu zajednicu, koja će dobiti priliku upoznati drugačije od sebe i razviti međukulturno razumijevanje, te će grad Nova Gradiška zaista postati multikulturno europsko središte.

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

UGNG

Related Post

DOKAZANI HUMANITARCI

Autor - 22/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2013. – U još jednoj redovnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi iskazali su se dobrovoljni darovatelji iz…