Udruga „Hrabro dijete“

1083 0

NOVA GRADIŠKA 31. prosinac 2011. – Udrugu „Hrabro dijete“, sinoć u prostoru NTL-a, posjetio je djed Mraz koji je obradovao 35-ero djece iz udruge i darivao ih poklon paketima za Božić i Novu godinu. Brojni okupljeni članovi udruge, roditelji i

djeca, uživali su u veselju, poklonima i, što je najvažnije, druženju u blagdanskom ozračju.

 

 

Veseli djed darivao je 35-ero djece iz spomenute udruge koja inače okuplja roditelje i maligno oboljelu djecu na prostoru Nove Gradiške.

Marljivi članovi udruge ove godine realizirali su mnoge humanitarne akcije i događaje poput koncerata i čuvene karavane šišanja koja je uspješno gostovala i u Zagrebu.

Kraj godine obilježili su predstavljanjem vlastitog spota pjesme „Stvarno, nestvarno“ grupe Parni Valjak u režiji Alena Kocića-Koca koji ulaže puno truda kako bi pomogao ovoj udruzi kojoj je pomoć svakako najpotrebnija.

 

– Želimo se zahvaliti pokroviteljima Ofertissimi i TO Suzana koji su na osigurali igračke, tvrtki Trento koja je poklonila sokove, tvrtki Rimc koja je ustupila prostor i svim ostalima koji su nam pomogli. Slatkiše smo kupili iz vlastitih sredstava.

Zahvalni smo im svima na pomoći i što su naša djeca dobila pakete jer jedino oni u gradu nisu dobili poklone.

35-ero djece je danas dobilo pakete. To su djeca koja su mogla doći zajedno sa njihovom braćom i sestrama. Ostalu djecu smo već obišli na odjelima i darivali ih, a onu djecu koja su kod kuće i nisu u mogućnosti doći njima ćemo također uručiti poklone kod kuće tako da svi dobiju ove pakete.

Nažalost imamo dvoje djece koji su jako bolesni, kojima je kritično. Trenutno su u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Po kućama imamo još osmero bolesne djece.

Sve ukupno trenutno ima 35 djece oboljelih od malignih bolesti trenutno na našem području.

To je ta poražavajuća statistika. Vjerujem da će se nešto poduzeti da ta djeca prije svega kroz svoju bolest lakše prođu.

Nije samo stvar u novcu i darivanju već mi kao ljudi trebamo jedni drugima pomagati jer vremena će biti sve teža i što budemo bliži jedni drugima tako će i rezultati biti sve bolji, a ova maligna oboljenja ne smatramo neizlječivima.

Svi ćemo se trudit i nadamo se da će današnja medicina dati sve od sebe da nađe uzrok mnogobrojnih bolesti i da se iste mogu izliječiti kako kod djece tako i odraslima.

Moram naglasiti da po zadnjim statistikama oboljevaju i mlađe osobe do 25 godina što me još dodatno ražalošćuje kao majku, a i što će nam ostati ako mladost ode jer nam imovina ništa ne znači bez mladosti. Mislim da je to normalno kod svake normalne osobe koja razmišlja o budućnosti. – riječi Jasminke Žužić, predsjednice udruge.

KLIKNITE NA SLIKU DOLJE

 

Related Post

PUKOVNIK ADAM TOMIČIĆ:

Autor - 25/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 25. rujna 2016. – Govoreći jučer na obilježavanju 25. obljetnice ustroja 121. brigade HV-e Nova Gradiška, pukovnik Adam…