ŽUPA SVETOG VIDA OKUČANI

1220 0

OKUČANI, 18. veljače 2013. – Vjernici župe sv. Vida iz Okučana jutros su klečeći slušali posljednje retke Biblije – Svetog Pisma, izražavajući tako svoj poklonstveni stav Božjoj Riječi koja je tako snažna i jaka.

Sva zvona sa zvonika Okučanske crkve oglasila su taj veliki i radostan događaj.

 

Potom je uslijedilo Misno slavlje koje je predvodio okučanski župnik fra Mario Radman, te je nakon Mise, nazočne, svečano blagoslovio Biblijom koju su vjernici upravo pročitali.

 

Treća je korizma zaredom kako se u ovoj crkvi čita Biblija od korica do korica.

Na čistu srijedu nakon sv. mise i obreda pepeljanja župnik je započeo s čitanjem SVETOG PISMA.

 

Pod geslom: ” Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” svaki pola sata su se izmjenjivali čitači. Sveto Pismo se prekidalo čitati samo kada su u crkvi služene Svete Mise i obavljala pobožnost Križnog puta. Tako se Sveto Pismo čitalo neprestano 106 sati, a čitalo ga je 180 čitača. Ovom prigodom otvorena je KNJIGA DOJMOVA koju su čitači rado ispisivali, iznoseći ljepotu doživljaja u susretu s Božjom Riječi.

 

To je samo jedan od događaja, jer su se na poečtku Korizme vjernici s radošću odazvali župnikovom pozivu da sve petke u korizmi poste o kruhu i vodi.

Treći događaj koji je u ovoj župi obilježio početak korizme je prikazivanje igrokaza “MUKA I SMRT ISUSA KRISTA” koju su u subotu u Bodegraju izveli članovi dramske družine KUD-a “Tkanica” i Župno pastoralnog vijeća Okučani.

Related Post

Autor - 21/10/2011 0
OKUČANI 21. listopada 2011. – Organizacija žena „ Hrvatsko srce“ OO HSS-a Okučani nositelj je tradicionalne manifestacije DANI KRUHA koja…

JEDAN OD NAJLJEPŠIH

Autor - 10/11/2014 0
Okučanci ukazuju i na problem pristupnih cesta čiji su kolnici oštećeni prilikom rekonstrukcije i izgradnje željezničke pruge i kolovora OKUČANI,…