ŠVERC PTICA UNOSAN KAO ŠVERC DROGE

1027 0

NOVA GRADIŠKA, 5. istopada 2010. – U Općinskom sudu Nova Gradiška danas je na 10 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, osuđen građanin BiH. Mora platiti sudske troškove, a oduzeto mu je 36 usmrćenih zaštićenih vrsta ptica. Iz BiH je pokušao prošvercati u Italiju, gdje radi, 24 prepelice, 4 prugaste trepteljke, po jednu bijelu pastiricu i divlju patku, te 5 fazana.

 

Jučer oko 15 sati u mjestu Novi Varoš policija je kod 41-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine pronašla 36 komada ptica ( zaštićenih vrsta ), koje je prevozio u osobnom automobilu marke „Audi-A4“, talijanskih registarskih oznaka. S obzirom da se radi o zaštićenim vrstama ptica u rad se uključio i inspektor za zaštitu prirode i okoliša, te utvrdio da se među ovim zaštićenim pticama nalazi i 5 strogo zaštićenih ptica, pa je bosansko-hercegovačkog državljanina kaznio novčanom kaznom od 7 tisuća kuna.

Krijumčarene ptice završavaju u ponudi elitnih europskih restorana. U istočnoj Europi godišnje se odstrijeli oko milijun malih ptica pjevica, a posebno zabrinjava podatak da je broj zaplijenjenih ubijenih ptica tek desetina stvarne brojke.  

Related Post

POLICIJSKI VIKEND

Autor - 25/05/2015 0
SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 25. svibanj 2015. – Dana 23. svibnja, oko 0.35 sati, u Novoj Gradiški, u Kolodvorskoj…