ZANIJELI SE U NENASILJU

702 0

Tjedan nenasilja završio je nasiljem organizatora. Plati ulaznicu ali ne smiješ fotografirati ! Tako je to bilo u subotu uoči koncerta grupe Elemerntal na ulazu u gimnazijsko dvorište gdje se koncert održavao.

Stručna udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih “Prevencija” organizirala je Tjedan nenasilja i niz hvale vrijednih aktivnosti kojima je bio cilj senzibiliziranje građana na prepoznavanje svih oblika nasilja i promicanje jednakosti.

Što je predsjednici udruge Aleksandri Grubač i još uvijek direktoru Gradskog radija Aleksandru Radivojeviću u subotu trebalo nasilje, treniranje strogoće i zabrana fotografiranja na koncertu grupe Elemental, samo oni znaju.

Dejan Ivanković trebao je za portale novagra.hr i NGbuntovnici.com načiniti nekoliko fotografija Martine Piccollo sa članovima Elementala koji je bodre u liječenju protiv opake bolesti multipleskleroze od koje boluje već duže vrijeme. Javili su joj da imaju koncert u Novoj Gradiški i željeli se s njom sresti. Ona je pak poželjela nekoliko zajedničkih fotografija i ništa više te je vezi toga kontaktirala Dejana.

Aleksansdra Grubač i Aleksandar Radivojević dali su si slobodu i u Tjednu nenasilja primijenili nasilje i zabranili fotografiranje. Pretpostavljamo da si je Aleksandar Radivojević uzurpirao pravo na „ekskluzivu“ u Gradskim novinama, dugima zabranio da obave jedan uobičajeni posao, a opravdao trošenje novca iz gradskog proračuna.

Nadamo se da nam se neće ukazati na vratima gradske vijećnice i na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća zabraniti fotografiranje, naprimjer, gradonačelnika.

Koristimo priliku, jer smo nezavisan medij, da ovom reakcijom damo doprinos ljudskim pravima i slobodama, nasuprot glupostima.

 

{youtube}N7A3M0_4l3s|450|259|1{/youtube}

Related Post

PRIJATELJI U POSJETI

Autor - 02/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. travanja 2012. – Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u…