BROĐANI ODUŠEVILI NAJMLAĐE NOVOGRADIŠČANE

1083 0

NOVA GRADIŠKA – Na novogradiškim kazališnim daskama u srijedu 5.ožujka 2014. gostovala je Kazališna družina “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda , a SA ŠKOLOM i VRTIĆEM U KAZALIŠTE

došli su učenici nižih razreda Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška te starije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

 

Nova mlada genaracija kazališne publike , zajedno sa svojim učiteljicama i tetama odgojiteljicama , gledala je predstavu o djevojčici Dorothi, Zlim i Dobrim vješticama i najmoćnijem stanovniku zemlje OZ – čarobnjaku iz smaragdnog grada , nastaloj prema poznatoj istimenoj knjizi L.F.Bauma ČAROBNJAK IZ OZA.

 

I oni koji su pročitali knjigu, i oni koji su pogledali predstavu u novogradiškom Domu kulture, obogatili su svoje male živote “vrlo pozitivnom porukom – da treba svladati svoje strahove, a da je, s druge strane, u redu osjećati strah. Da ljudi ne moraju znati sve…” (L.F.Baum).

 

Jer ono što oni ne znaju, znaju njihovi prijatelji, roditelji, učitelji, odgajatelji, obitelj , koji će obogatiti njihova znanja i čija će ih ljubav i podrška voditi prema ostvarenju snova.

 

Režiju potpisuje SERĐO DLAČIĆ, glazbu IGOR KARLIĆ, a scenografija i lutke izradio je LUČI VIDANOVIĆ.

U ČAROBNJAKU IZ OZA igrali su i prenosili dobre vibracije u gledalište Dvorane Relković, slavonskobrodski glumci : STANISLAV HUDI, ANAMARIJA VLAJNIĆ, VALENTINA SRNOJEVIĆ, BRUNO BRINZEJ i DARIJA VLAJNIĆ.

 

kvpoumar

Related Post

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 21/09/2015 0
NOVA GRADIŠKA – U subotu (19. 9. 2015.) ljubitelji kazališne umjetnosti u Dvorani Relković mogli su uživati u iznimnoj kazališnoj…

GRADSKA GLAZBA SVOME GRADU

Autor - 10/12/2012 0
U petak 7.prosinca 2012., u predvečerje blagdana Dana Grada i Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, pred punim gledalištem Dvorane…