Cerničani drugi na turniru u Pleternici

1227 0

1. kolovoz 2011. – Nogometaši Mladosti na jučer  završenom

tradicionalnom turniru u Pleternici zauzeli su drugo mjesto prikazavši vrlo dobru igru.Što više, u odnosu na druge momčadi osvojili su najviše bodova (4), ali su u finalu izgubili nakon 1:1 sa domaćom Slavijom na jedanaesterce, ali su ostavili najbolji dojam. To je tim važnije kada se zna da su Cerničani nakon ovog prijelaznog roka ostali drastično oslabljeni odlaskom ključnih i standardnih igrača, pa je trener Dinko Terzić u ovom pripremnom periodu koji je iznosio tek 14 dana, morao uigrati prinove i stvariti sastav kako za utakmicu sa Segestom, Slogom i sada na turniru sa Lipikom i Slavijom. U tome je uspio, što i pozitivni rezultati kazuju.

Jučer su, primjerice, u prvoj utakmici turnira glatko pobijedili momčad Lipika sa 3:0 pogocima Kumića i mladog novaka Brune Bobana (2) koji je došao ovog ljeta iz Papuka iz Velike. Mladi Boban je pokazao kvalitetu, a osobito realizatorske sposobnosti jer je postigao gol Slogi i jučer 2 protiv Lipika, pa je trenutačno prvi strijelac Mladosti. U finalu je Mladost odigrala s domaćom Slavijom bez odluke 1:1, pa su izvođeni jedanaesterci. Domaćini su postigli 4, peti nisu ni izvodili, jer su dva igrača Mladosti (Lukšić i Akmačić) svoje udarce zapucali, vratar ih je obranio, tako da je Slavija prva, a Mladost druga. Lipik je pobijedio MV Croatiju iz Slavonskog Broda (2:0) koju sada vodi naš poznanik, nekadašnji trener Sloge, Miro Buljan, pa je Lipik treći a Brođani zadnji, četvrti. Prvog dana Slavija i Croatia odigrali su 1:1, pa je Slavija na penale ušla u finale, gdje je opet preko penala osvojila turnir. Zato kažemo da su Cerničani bili najuspješniji na turniru jer nisu pretrpjeli poraza i ostavrili su jednu pobjedu i jednu neodlučnu igru.

Prema riječima trenera Terzića za Mladost je to bila jedna dobra test utakmica kako bi uigrao i bolje reći upoznao nove igrače i njihove sposobnosti. Među tim novacima ističe se svakako 18-godišnji Bruno Boban, koji je došao, kako rekosmo, iz Papuka Velika, zatim Dubravac koji je došao iz Suhopolja, dva mladića iz novogradiške Sloge Janković i Jelančić, te 17- godišnji Jurčević iz Omladinca Vrbova. Trener je priključio i 5 juniora iz vlastitog pogona, vratara Lucića, te Videca, Burazovića, Ivana Vlaovića i Vrabca.

Koliki je „promet“ odlazaka bio velik pokazuju najbolje imena koji su ovo ljeto napustili Mladost: Mario Pavelić otišao je u Njemačku, njegov brat Mile u Kaptol, Juraković i Terzić prešli su u Graničar Laze, Mario Vlaović i Kulić u Libertas iz Novske, Marjanović u Slaviju iz Pleternice, Junašević u Batrinu, a Jurić negdje u okolicu Zagreba. To je 7 igrača, manje-više standardnih, što će trebati uz vrlo naporan i dugotrajan trenerski dril uspjeti ukomponirati u skladnu momčad kao što je bila ovogodišnja, kada je osvojeno povijesno vrijedno 2. mjesto među hrvatskim trećeligašima. Stoga su ambicije Mladosti u nastupajućoj sezoni mnogo skromnije nego li prošle godine,tako da su postavljena dva temeljna cilja: prvo, opstati u 3.HNL i drugo, izboriti sredinu tablice, a sve što bude iznad toga bit će uspjeh ove nove generacije, sada izuzetno mlade momčadi Cerničana. 

 

Na slici: ovo je sada povijesna snimka cerničke Mladosti jer momčad nikada više neće igrati u ovom sastavu.

KLIKNITE NA SLIKU!

Related Post