DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

811 0

Za humanitarni rad i svesrdnu pomoć u najtežim trenucima progonstva i povratka najveće općinsko priznanje su dobili Franjica i Dragutin Kos, te Mariane i Gotlieb Diggelmman iz Švicarske

GORNJI BOGIĆEVCI, 9. lipanj 2014. – Dan općine Gornji Bogićevci tradicionalno je i ove godine održan na duhovski ponedjeljak.

Bila je to još jedna prilika da se ugoste dragi gosti, u župnoj crkvi služi sveta misa, pod predsjedanjem Stipe Šugića održi svečana sjednica Općinskog vijeća i dodijele općinska priznanja. Svečana sjednica, održana u nazočnosti Danijela Marušića i Davora Vlaovića, župana i zamjenika župana, načelnika i predstavnika susjednih općina i brojnih drugih uzvanika. Bila je prilika da općinski načelnik Pavo Klarić govori o provedenim aktivnostima, rezultatima i planovima čiji je cilj daljnja izgradnja komunalne infrastrukture i podizanje ukupnog društvenog standarda stanovništva.

 

Župan Danijel Marušić pohvalio je aktivnosti općinske uprave i vijeća, istaknuvši pritom zajedništvo, koje je od u ratu porušenog sela, stvorilo uvjete za povratak prognanog stanovništva i danas uvjete za primjeren život. Zahvalio je pritom svima onima koji su Bogićevljanima pomagali u obnovi i izgradnji.

Među onima koji su dali velik doprinos u normalizaciji života Bogićevljana nakon povratka, a pomagali su im i u progonstvu, bili su i ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja. Za humanitarni rad i svesrdnu pomoć u najtežim trenucima progonstva i povratka najveće općinsko priznanje su dobili Franjica i Dragutin Kos, te Mariane i Gotlieb Diggelmman iz Švicarske. Plaketu su im uručili predsjednik općinskog Vijeća Stipo Šugić, načelnik Pavo Klarić i župan Danijel Marušić. Bio jwe to veoma emotivan trenutak, kada su se Bogićevljani sjetili ratnik i najtežih dana u svom životu i zahvalili svima koji su im u tim godinama pomagali.

Po prvi put ove su godine Udruga žena LAN i Turistička zajednica Nova Gradiška organizirale Sajam tradicijskih proizvoda i rukotvorina.

Dan općine ni ove godine nije prošao bez pečenog vola i druženja mještana uz sportske i kulturno-umjetničke programe.

Related Post