foto reportaža: GRADSKI MUZEJ – IZLOŽBOM O IZLOŽBI ZATVORENA ATRAKTIVNA IZLOŽBA ŠEŠIRA

933 0

NOVA GRADIŠKA, 12. veljače 2011. – „Izložbom o izložbi“ zatvorena je jedan atraktivna izložba koju je pod nazivom „Moj naklon milostiva…“ u povodu Noći muzeja pripremio Gradski muzej Nova Gradiška. Svi oni koju su se odazvali pozivu da dođu na zatvaranje jedne i otvaranje druge izložbe nisu požalili. Osim što su mogli pronaći svoje fotografije, naravno u

šeširima, snimljenim na otvaranju izložbe i Noći muzeja, mogli su se još jednom ugodno družiti, što je još jedan ne baš uobičajen događaj za prilike u našem gradu. Izložene fotografije snimili su Gradski muzej Nova Gradiška, Foto Iris, Željko Idžotić, Mišo Drlić i Nevenka Milinčević.

Moj naklon milostiva…, hvale je vrijedan projekt Gradskog muzeja i autorice Marije Karlovčan-Subić i Danijele Juranović, s kojom je u suradnji postavila izložbu. Zatvaranje ove izložbe bila je prigoda da se ravnateljica Gradskog muzeja Marija Mihaljević zahvali autoricI na trudu, a Marija Karlovčan-Subić – svima onima koji su doprinijeli da se Ova atraktivna izložba šešira realizira.

Posebnu zahvalu uputila je Matildi Blažević iz Zagreba koja je vodila „malu radionicu šešira“ u kojoj je za posjetitelje Noći muzeja izrađeno četrdesetak šešira. Dodajmo da je gospođa Matilda Blažević umijeće izrade šešira stekla u čuvenom „Salonu šešira“ kitničarke Zore Saks u Novoj Gradiški. Autorica izložbe zahvalu je uputila učenicima Gimnazije koji su sudjelovali u Likovnoj radionici, građanima koji su svoje šešire posudili za izložbu te sugrađanima koji su bili akteri ovog projekta osmišljenog kao svojevrsno „oživljavanje“ , kako navodi autorica, skoro iščezle građanske uljudbe nošenja šešira. Svima su uručene zahvalnice.

Related Post

GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA

Autor - 13/05/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 13. svibanj 2015. – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja Gradski muzej Nova Gradiška održat će kiparsku radionicu u…