“Graničari” slave 25. godina obnovljenoga rada

2611 0

Autor Ivanka Herceg

Foto: Nikola Laktić

Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Koren, a potvrđena je i dosadašnja tajnica Adela Prpić. Za dopredsjednicu “Graničara” izabrana je Gordana Teslić

NOVA GRADIŠKA – Ove godine naši Graničari slave 132. rođendan od osnutka Društva, koje je tijekom povijesti postalo institucija iznimno važna u mozaiku onih koje su njegovale i očuvale dio nacionalnog identiteta hrvatskog naroda. Preživjeli su bure i oluje, ali ostali vjerni ciljevima zbog kojih su i osnovani- njegovanje i prezentiranje glazbenoga blaga, posebno hrvatskih skladatelja, organiziranje manifestacija kojima će promovirati glazbenu kulturu i zborsko pjevanje, ali i zajedništvo i druženje.

Pod povijesnim geslom “Radu i slobodi, nek’ nas pjesma vodi” ušli su i u 25. godinu obnovljenoga rada, a u ozračju ove vrijedne obljetnice 17. su veljače održali izborno-izvještajnu Skupštinu.

Članovima HPD “Graničar” u Vatrogasnom su se domu pridružili i njihovi gosti te i na taj način dali potporu vrijednom radu ovoga Društva, koje odnedavno vodi mladi dirigentica Ivana Bušić. Uz izvješća o radu i financijsko, kao i Plan rada i financiranje u ovoj godini, obavljen je i izbor čelnih ljudi Društva, kao i Upravnog, Nadzornog i Umjetničkog odbora, Suda časti i likvidatora, a uručene su i Zahvalnice članovima “Graničara” za dugogodišnji rad i vjernost Društvu.

Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Koren, a potvrđena je i dosadašnja tajnica Adela Prpić. Za dopredsjednicu “Graničara” izabrana je Gordana Teslić, koja je više godina uspješno obnašala funkciju tajnice Društva.

U Upravni odbor su izabrani: Ivan Koren, Gordana Teslić, Adela Prpić, Jurica Borojević, Danijel Bedeničić, Anka Lasović i Sanja Knežević. Tročlani Nadzorni odbor čine: Vesna Valenta, Vjekoslav Lalić i Mario Borojević; Sud časti: Milan Grgić, Mirjana Ljubić i Mirjana Marić. Za likvidatora je izabran Jurica Borojević, a u Umjetnički odbor Društva: Ivana Bušić (dirigentica), Ivan Koren, Zlata Petrović, Danijela Ivinović i Snježana Lucić.

U svečanom dijelu izborno-izvještajne Skupštine uručena su Priznanja. Za 25. godina vjernosti primili su ih Mirjana Ljubić, Marija Škarica, Danijela Ivinović, Gordana Kangrga, Gordana Teslić, Milan Grgić, Vjekoslav Lalić i Zvonimir Milobara.

Za 15. godina rada u Društvu Priznanje je uručeno Anki Lasović, a za 10. godina Ivanu Korenu.

Nisu “Graničari” zaboravili ni svoju dugogodišnju dirigenticu Julijanu Žirovčić, koja je sudjeloavla i u obnavljanju rada Društva. Dodijeljeno joj je posebno Priznanje za rad od 1993. – 2017. godine. Nagrađenima od srca čestitamo, a HPD-u “Graničar” želimo još dugi niz godina uspješnoga rada, promoviranja našega grada na gostovanjima diljem Lijepe naše, a nadasve uspješno njegovanje i prezentiranje hrvatske glazbene baštine i zborskog pjevanja.

FOTO: NIKOLA LAKTIĆ, član HPD “Graničar”

 

 

Related Post