HSLS u Velikoj Kopanici – PROTIV NOVIH PRIVATIZACIJA

1235 0

U utorak je u društvenom domu u Velikoj Kopanici održan

predizborni skup Hrvatske socijalno-liberalne stranke za 5. izbornu jedinicu, na kojem su u nazočnosti tristotinjak članova i simpatizera ove stranke govorili predsjednik općinskog HSLS-a Velike Kopanice Zvonko Živković, predsjednica brodsko-posavskih liberala Ružica Vidaković, predsjednik HSLS-a Vukovarsko-srijemske županije Senko Bošnjak i predsjednik stranke Darinko Kosor.

Zvonko Živković je pozdravljajući goste istaknuo da HSLS u Velikoj Kopanici jača zato što ga je općinstvo prepoznalo kao stranku iskrenih i poštenih ljudi, koji govore istinu u vrijeme kada drugi nastoje Hrvatsku prebojati u crveno i crno. Na njegovo se izlaganje nadovezala i Ružica Vidaković, ustvrdivši kako HDZ-ov i SDP-ov blok ne žele provesti neophodne mjere štednje, jer se ne žele nikom zamjeriti i tako izgubiti glasove. Zbog takvog podilaženja biračima mlađe će generacije ostati uskraćene za besplatno školovanje i zarađenu mirovinu. Komentirala je i nastojanja na otvaranju novih privatizacijskih procesa u velikim državniM poduzećima: „U Slavoniji je običaj da ono što naslijediš moraš ostaviti svojoj djeci, a prodavati smiješ samo ono što si sam stekao“.

Senko Bošnjak je na primjeru Antina, gdje liberali dobivaju 80 posto glasova, pokazao da HSLS nije isključivo stranka urbanih sredina, i pozvao je stanovnike Općine Velika Kopanica da na predstojećim izborima glasaju za istinske reforme. Okupljeni su oduševljenim pljeskom popratili istup predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, koji je najavio da će HSLS biti iznenađenje ovih izbora. Istaknuo je da je posljednjih dana HSLS jedini od svih političkih stranaka upozoravao na nedostatak plavog dizela, koji je isključivi rezultat poslovne politike MOL-a. „Zalažemo se za ukidanje županija, i za Slavoniju kao jaku regiju. Za manje zaposlenih u državnim službama, a više u malom i srednjem poduzetništvu. Za skraćenje roka plaćanja na 30 dana, i rok plaćanja PDV-a državi od 60 dana. Tražimo da najmanja plaća bude 3000 kuna jer se s manje ne može živjeti. Ne smije se dogoditi da veliki koncerni zarađuju milijune, a svoje radnike drže na rubu egzistencije,“ odlučan je bio Kosor. Istaknuo je da se uprkos potrebi za štednjom mora više ulagati u obrazovanje, kako bi hrvatski građani u Europsku uniju ušli osposobljeni za zahtjevne i dobro plaćene poslove, a ne kao nekvalificirana radna snaga. Nakon skupa nastavljeno je neformalno druženje uz nastup KUD-a „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice.

Related Post