IZLOŽBA VESNE DUMIČIĆ: “Pasteli i akvareli”

1993 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA -“Pasteli i akvareli” Naziv je likovne izložbe novogradiščanke Vesne Dumičić, članice Udruge stvaratelja u kulturi grada NG, KLD-a Rešetari, Češke besede NG i okolica, Foto kluba “F4” NG, otvorene 6. ovog mjeseca u povodu Međunarodnog dana žena u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”. Izložba je svojevrstan presjek slikarskoga rada od 2012. do danas. Izloženo je ukupno 23 slike, od čega je 10 pastela, a 13 slika rađenih vrlo zahtjevnom tehnikom akvarela.

Okupljenima je u Domu kulture dobrodošlicu poželjela Danijela Juranović ravnateljica Učilišta “Relković i, među ostalim, istaknula kako su se odlučili za izložbu Vesne Dumičić kako bi i nju, ali i sve poklonike likovne umjetnosti “počastili” uz Dan žena, ali prije svega pokazali koliko cijene rad i doprinos umjetnika -amatera kulturi zajednice. – Uostalom i profesionalci su na početku bili amateri, bez amaterizma , nema ni profesionalizma- naglasila je Juranović.

Ukratko je o svom slikarskom radu govorila autorica, ističući kako je, kao motiv, najviše zaokuplja cvijeće, povremeno i pejzaži. Vrlo iskreno i spontano priznala je i sve svoje teškoće i “borbe” s tehnikom pastela, skromno naglasila kako voli slikati, ali da nije likovno obrazovana. Dodajemo, kako to ne potvrđuju njezini likovni uraci, koji bi i osobi koja je tužna izmamili osmjeh.

O autoričinu radu, slikarskom, pjesničkom, govorila je Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi grada NG, čija je autorica izložbe dugogodišnji član. Istaknula je da je svih ovih više od 15 godina izlagala na brojnim skupnim izložbama s članovima udruga kojima pripada, ali i izvan granica RH.

O autorici i njezinom radu govorila je Zdravka Džimbeg, predsjednica udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška i među ostalim istaknula, kako je Vesna i njima “lijek” svojom pozitivnom energijom, a itekako vrijedan poticaj svima je i njezina upornost, strpljivost i predanost. Zahvalila je Džimbeg ravnateljici Juranović na tomu što je prostor Učilišta otvorila i za domaće umjetničke snage i tako omogućila da ih još veći broj sugrađana upozna.

Izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, autorici, ali i organizatoru zahvalio na još jednom lijepom kulturnom događaju te istaknuo kako su upravo bračni par Dumičić, primjer kako se voli svoj grad i doprinosi kvaliteti društvenog i kulturnog života zajednice. Otvorenje izložbe je nastupom oplemenila Hrvatska pjevačka skupina “Slavča”, a autorica Vesna Dumičić je interpretirala i stihove nekoliko vlastitih pjesama.

Ljubitelji likovne umjetnosti do kraja ožujka moći će uživati u likovnim radovima cvjetnih motiva slikanih tehnikama akvarela i pastela, koje prati i deplijan čiji sadržaj potpisuje autoričin suprug dr. Radomir Dumičić.

Related Post