Izvođači radova na sustavu navodnjavanja „Orubica“ uvedeni u posao

1776 0

Autor: bpz.hr

Orubica, 23. srpnja 2018. – Nakon što su 19. srpnja ove godine u Općini Davor potpisani ugovori o građenju s odabranim izvođačima – zajednicom gospodarskih subjekata Vodotehnikom d.d. iz Zagreba i Branom d.o.o. iz Virovitice, kao i ugovori za projektantski nadzor i za koordinatora zaštite na radu, u Društvenom domu u Orubici danas je upriličena svečanost uvođenja izvođača u radove na izgradnji sustava javnog navodnjavanja Orubica na području Općine Davor.

Izvođače je u posao uveo Marinko Galiot, predstavnik Hrvatskih voda temeljem odredbi sklopljenog Ugovora s Brodsko-posavskom županijom o komisionom vođenju projekta programa izgradnje sustava javnog navodnjavanja Orubica. Kako Brodsko-posavska županija i Hrvatske vode partnerski sudjeluju u realizaciji ovog 45.283.895,00 kuna vrijednog projekta, današnjoj svečanosti nazočio je i župan Danijel Marušić kao i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković te načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.

Završetak radova vrijednih 24.811.038,35 kn s PDV-om očekuje se u srpnju 2021. godine, odnosno za 36 mjeseci od potpisa, kako je definirano ugovorom o građenju s odabranim izvođačima.

Inače, Sustav za navodnjavanje Orubica najveći pojedinačni projekt u Brodsko-posavskoj županiji koji se gradi sredstvima EU fondova odnosno putem Mjere M04 , a njegova realizacija u velikoj mjeri pomoći će razvoju poljoprivrede. Projektom se planira navodnjavati 326 ha poljoprivrednih površina na području Općine Davor vodom iz rijeke Save.

Related Post