KRAĐA OGRIJEVNOG DRVETA – Posavci krali hrast i jasen

906 0

27. siječanj 2012. – Provedenim kriminalističkim

istraživanjem policija je utvrdila osnovanu sumnju da su 38 i 45-godišnjak s područja općine Vrbje počinili kazneno djelo „Krađe“. Oni su u razdoblju od 21. do 22. kolovoza 2011. godine u šumskom predjelu (vlasništvo RH) na području općine Vrbje uporabom motorne pile, sječenjem stabala hrasta i jasena sačinili 15 prostornih metara drvne mase, koje su nakon toga odvezli. Policijski službenici su otuđenu drvnu masu pronašli u dvorištima njihovih obiteljskih kuća, drvnu masu od njih uz potvrdu oduzeli te predali na čuvanje revirniku šumarije u Novoj Gradiški. Protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađe“.

 

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno 12 kaznenih djela od kojih su 11 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta devet kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to pet kaznenih djela krađe (jedna krađa i četiri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), jedno kazneno djelo teške krađe i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se ukupno dvije prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentiran je jedan prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Related Post