Kulturno umjetničko društvo Dragalić

910 0

DRAGALIĆ, 8. listopada 2011. – Iako djeluje nekoliko mjeseci, a imalo je i prvi javni nastup, Kulturno umjetničko društvo Dragalić i formalno postoji nakon održane osnivačke Skupštine na kojoj je usvojen Statut društva, izabrana tijela upravljanja

i utvrđen njihov djelokrug i način rada. 

Za prvu predsjednicu društva izabrana je Kristina Modrić, za dopredsjednika Đuro Matokanović, a za tajnicu Ivana Matijević. Oni zajedno s još šest članova čine Upravni odbor.

Kulturno-umjetničko društvo Dragalić, još je jedno društvo u novogradiškom kraju, koje će doprinositi očuvanju izvornog folklora, instrumentalne i vokalne glazbe, folklorne i druge etnografske baštine. Cilj je okupljati mlade ljude, unapređivati kulturni amaterizam i ujedno čuvati tradicije predaka i zavičajni identitet.

Na Skupštini, koju je vodio općinski načelnik Zvonimir Karlik, nazočna su bila 42 člana društva i gosti, među kojima i predstavnici kulturno-umjetničkih društava iz Gornjih Bogićevaca, Okučana, Vrbja i Rešetara.

Otvarajući Skupštinu Zvonimir Karlik nije propustio prisjetiti se Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji su oslobodili Dragalić i Dragalićanima omogućili povratak i, kako je kazao, osnivanje kulturno-umjetničkog društva.

 

Related Post