LIKOVNA KOLONIJA PETROVIĆ U ZNAKU 30. OBLJETNICE LIKOVNE GRUPE „PETROVIĆ“

710 0

REŠETARI, 11. lipnja 2011. – Na tradicionalnoj 14. likovnoj koloniji „Petrović“ KLD „Rešetari“ okupilo je tridesetak likovnih umjetnika, kipara i slikara koji će svojim radovima nadopuniti već zavidan fundus radova sudionika ove kolonije. Ove godine u sklopu rada kolonije obilježava se i 30 godina rada Likovne grupe „Petrović“. Tim povodom postavljena je izložba

skulptura Ivana Jelančića. 

– Prije 30 godina imali smo prve izložbe Ivana Jelančića i Antuna Petrovića. Smatramo to početkom rada naše Likovne grupe. Izložbu iz 1981. godine smo obnovili novim radovima. Završetak obilježavanja obljetnice biti će naredne godine za vrijeme održavanja 15. likovne kolonije.

Ove smo godine trebali imati promociju Monografije Antuna Petrovića. Nažalost ona nije tiskana iako je pripremljena za objavljivanje.

Krenuli smo u akciju prikupljanja skulptura naših autora. Već imamo osam koje ćemo do naredne kolonije postaviti u Parku skulptura Antuna Petorovića.

Na svečanoj Skupština KLD koju smo organizirali u povodu 30 godina rada Likovne grupe „Petrović“ Ivan Jelnačić će govoriti o osnivanju Likovne grupe i počecima njenog djelovanja, a ja ću govoriti o trenutnom stanju u društvu – kazao je Ivan De Villa, predsjednik društva.

– Na izložbi prije 30 godina bilo je 35 mojih radova od kojih je na ovom postavu izložbe dvadeset. Izložba znači jednu malu retrospektivu ali ne i moj rad u proteklih trideset godina već samo podsjetnik na te prve dane – kazao je Ivan Jelančić uoči prigodbnog otvaranja Likovne kolonije od strane Milke Perković, predsjednice Općinskog vijeća Općine Rešetari.

 

Milka Perković – pozdravila likovne umjetnike sudionike kolonije u ime OV i načelnika Zlatka Age.

– Uvijek naglašavamo i ističemo, a to ću učiniti i sada, kakva je vrijednost ovoga društa i njegovih članoiva na čelu s predsjednikom Ivanom De Villom. Društvo daje nemjerljiv doprinsos u kulturnom isticanju i razvoju naše općine. Smatram da smo kao općina bili solidan partner, uključivali se u sve manifestacije koje ovo društvo organizira i pomagali u okviru svojih proračunskih mogućnosti.

Ta suradnja će konačno i biti vidljiva jer uskoro trebaju započeti radovi na zgradi u kojoj je zubna ambulanta i u kojoj će društvo konačno dobiti adekavtne prostore za rad – kazala je Milka Perković, na otvaranju likovne kolonije, pozdravljajući njene sudionike u ime Općine Rešetari i načlenika Zlatka Age.

Related Post

PRIJATELJSTVO

Autor - 23/03/2014 0
REŠETARI / NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2014. – Višegodišnje prijateljstvo dvaju načelnika općina Rešetari i Kanfanar, Zlatka Age i Sandra…