NAJEZDA LOPOVA – Pazite na novčanike

1075 0

8. rujna 2011. – Sinoć oko 21 sati u Slavonskom Brodu,

Mihanovićeva ulica, nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika, pa je iz otvorene obiteljske kuće otuđio torbicu sa raznim dokumentima i bankovnim karticama, te dva mobitela. U vezi sličnih

Ukrao novčanik s bankovnim karticama i podigao novac

– U prvom slučaju 26-godišnjaku je u subotu oko 23 sata, dok se nalazio u ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu, nepoznata osoba iz džepa hlača otuđila novčanik sa raznim dokumentima, bankovnim karticama sa pripadajućim PIN-ovima i nekoliko stotina kuna. U nedjelju je sa njegovog računa na bankomatu podignuto nekoliko tisuća kuna.

Još jedna krađa novčanika i bankovnih kartica

– U drugom slučaju u ponedjeljak, u Slavonskom Brodu, Svačićeva ulica, nepoznati počinitelj je oko 10 sati, iz torbice 79-godišnje žene, dok se nalazila u trgovačkom centru, otuđio novčanik sa dokumentima, bankovnom karticom sa pripadajućim PIN-om, te novac. Nakon toga je sa njenog bankovnog računa dignut iznos od nekoliko tisuća kuna.

Pokrao konobaricu

– U trećem slučaju koji se dogodio u nedjelju u Novoj Gradišci, 45-godišnjoj zaposlenici ugostiteljskog objekta je otuđen novac. Naime, nepoznata osoba je iskoristila njenu nepažnju dok se nalazila na terasi i iz novčanika sa šanka otuđila iznad tisuću kuna. Jučer su policijski službenici provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju da je on počinio kazneno djelo krađe. Kod njega je pronađeno nekoliko stotina kuna, koje potječu iz kaznenog djela, te su vraćene vlasnici.

Policija nastavlja daljnji rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela i podnošenju odgovarajućih prijava u suradnji sa državnim odvjetništvom.

SAVJETI IZ POLICIJE: Obzirom na veći broj kaznenih djela imovinskog karaktera policija savjetuje građanima da se i sami pobrinu za sigurnost svoje imovine, dragocjenosti, odnosno novca. Važno je pritom svoje vrijedne predmete, mobitele, novčanike držati na sigurnom mjestu, ne otvarajući pritom opciju mogućnosti krađe ili teške krađe eventualnom počinitelju. Građani bi svoje vrijedne predmete, stvari i novac trebali držati pod nadzorom, u sigurnosnim pretincima, zaključano, ta da nije na dohvat ruke, odnosno na vidljivom mjestu bez nadzora vlasnika, jer bi lako mogli postati žrtvom kaznenog djela. Prema dosadašnjim iskustvima iz policije, građani često uz bankovne kartice ostavljaju i PIN brojeve što je loša navika, jer je na takav način počinitelju kaznenog djela olakšan „posao“, pa se dogodi da i bankovni račun građanina bude „olakšan“. Ukoliko se dogodi situacija da građanin bude okraden, važno je što žurnije pozvati policiju na 192. Kako bi se izbjegle tako neugodne situacije važno je da svaki građanin pojedinac osigura i vodi računa o svojoj imovini.

Related Post