NANBUDO KLUB “SLAVONIJA” – SA TRI ZLATA POBJEDNICI MEĐUNARODNIOG TURNIRA

660 0

Autor Milorad Oršulić-Mican

OKUČANI, 11. svibanj 2011. – U subotu je u Mariji Bistrici u organizaciji Nanbudo kluba Marija Bistrica I Keiraku centra Hrvatska održan Memorijalni turnir “Zdravko Mikuš”. Na međunarodnom turniru je sudjelovalo 98 natjecatelja iz Hrvatske,Mađarske i Bosne i Hercegovine. Natjecanje je održano u

borbama i katama i to u raznim kategorijama. Po prvi puta natjecalo se i 6 članova Nanbudo kluba “Slavonija” Okučani. Na samom početku natjecanja pokazali su kako to rade pravi majstori, pa je tako u kategoriji borbe (djevojčice do 10 godina) Gabriela Redžić (iz Okučana) osvojila zlatnu medalju. U katama u kategoriji dječaci do 10 godina srebrenu madalju osvojio je Matej Krnjić, a u kategoriji djevojčice do 10 godina srebrenu medalju osvojila je Gabriela Redžić.

U kategoriji 10-12 godina u katama zlatnu medalju osvojio je Josip Crnković. Vrlo dobar rezultat ostvarila je i Ana Čabraja (iz Okučana) u kategoriji borbe seniori gdje je u jakoj konkurenciji izgubila borbu za brončanu medalju,kao i Marko Terman koji je u kategoriji kate dječaci do 12 godina zaustavljen u drugom krugu.

Nakon natjecanja u katama uslijedilo je i ekipno natjecanje u borbama u kategoriji do 16 godina gdje je uslijedilo veliko iznenađenje turnira. Članovi Nanbudo kluba “Slavonija” Josip Crnković (12),Matej Krnjić (10),i Mislav Jakovljević (12), doslovno su pomeli konkurenciju i cijeli krug natjecanja prošli bez izgubljene borbe te tako osvojili tri zlatne medalje i ukupnu pobjedu na turniru okrunjenu peharom.

Vrijedno je spomenuti i podatak da su već 2010. godine u Ligi koju organizira Hrvatski Keiraku centar, članovi Nanbudo kluba “Slavonija” osvojili 2 zlatne, 4 srebrene i 3 brončane medalje.

 

Rezultati kroz cijelu Ligu su se zbrojili pa se na Turniru birao i ukupni pobjednik Lige. Gabriela Redžić u kategoriji kate (djevojčice do 10 godina) osvojila je srebrenu medalju, Matej Krnjić u kategoriji kate (dječaci do 10 godina) srebrenu medalju i Josip Crnković u kategoriji borbe (dječaci do 12 godina) zlatnu medalju.

Sve čestitke našim malim samurajima. Nadamo se da je ovo samo početak sportskih uspjeha.

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 28/06/2012 0
OKUČANI 28. lipanj 2012. – Vjernici župe sv. Vida iz Okučana su se pridružili proslavi sv. Ive u Podmilačju kako…

DAN OKUČANSKIH UDRUGA

Autor - 16/06/2015 0
OKUČANI, 16. lipanj 2015. – U povodu blagdana sv. Vida Mučenika i Dana općine Okučani po prvi puta je održan,…