NOVOGRADIŠKA GRADILIŠTA

1511 0

Uz Grad Novu Gradišku, najveći investitori su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo regionalnog razvoja, Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Županijska uprava za ceste i HEP

NOVA GRADIŠKA, 20. studeni 2014. – U proteklih 20 godina nije u jednoj godini bilo toliko građevinskih radova koliko ih je u 2014. godini.

Drago mi je što vidimo građevinske strojeve na području cijelog grada – kaže gradonačelnik Željko Bigović i dodaje da je Grad u skladu s mogućnostima svog proračuna, a uz potporu ministarstava i fondova, uspio neke projekte, koji su zastali, ponovo aktivirati i završiti.

Krenuli smo tragom ove izjave provjeriti koliko je ona utemeljena.

Nakon problema s izvođačem radova, nastavljeni su prekinuti radovi na adaptaciji i dogradnji Dječjeg vrtića „Radost“. Novi izvođač je postavio krov, spriječio daljnje propadanje objekta i u roku od osam mjeseci završit će radove.

Izvode se radovi na izgradnji šetnice uz Šumetlicu i na uređenju fasade na zapadnoj strani zgrade Gradskog muzeja. Do Dana grada fasada će u cijelosti biti obnovljena.

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka na Urijama. Osječka građevinska tvrtka Osijek-Koteks se obvezala završiti ih do Blagdana sv. Nikole. Ista građevinska tvrtka ima namjeru, do konca godine, i prije ugovorenog roka, ako to dozvole vremenske prilike, završiti izgradnju južne gradske obilaznice sa dva kružna toka, od naplatnih kućica do Industrijskog parka.

Izgrađen je nogostup u Gajevoj ulici u dužini od 500 metara, postavljena tri autobusna stajališta u Ljupini, privedeni su kraju radovi na izgradnji kanalizacije u Kovačevcu, a u Industrijskom parku je nastavljena izgradnja komunalne infrastrukture i asfaltiran još jedan dio glavne prometnice koji je sastavni dio južne gradske obilaznice.

Značajnu investiciju realizirao je HEP koji je izmijenio oko 5 kilometara kablova s sjeverne strane željezničke pruge do trafostanice kod Kauflanda.

Jedno od trenutno aktivnih gradilišta je izgradnja magistralnog cjevovoda od predcrpne stanica Ljupina do Prkosa. Sastavni je dio ukupnog rješavanja opskrbe pitkom vodom, a izvođač radova je Vodoprivreda Nova Gradiška.

U krugu Opće bolnice izgrađena je nova zgrada za javno zdravstvo vrijedna 8 milijuna kuna. U tijeku je njeno opremanje, a za Dan grada se očekuje i njeno stavljanje u funkciju zdravstva. Isto tako daleko od očiju ovih je dana završena je izgradnja tvornice Atlantic grupe u Industrijskom parku, a započinju i radovi na izgradnji tvornice Kima opreme. Privode se radovi kraju na izgradnji benzinske crpke u Relkovićevoj ulici.

Od novih gradilišta izdvojimo ono najveće na saniranju odlagališta otpada Šagulje – Ivik. Prema potpisanom ugovoru u njegovu sanaciju i otvaranje nove do 31. prosinca 2018. godine utrošiti čak 22,5 milijuna kuna. Bit će tada jedno od pet regionalnih odlagališta otpada u Hrvatskoj.

Da ne bi bilo zabune, uz Grad Novu Gradišku, najveći investitori su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo regionalnog razvoja, Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Županijska uprava za ceste, INA i HEP.

Treba istaknuti da su svi ovi radovi zaposlili građevince.

S obzirom da su, osim Vodoprivrede, na koljenima građevinske tvrtke s novogradiškog područja, od cerničkog Gradinga, do novogradiškog Strmca i Betona, novogradiške manje tvrtke dobile su posao kao kooperanti.

Related Post

RUGLO U SREDIŠTU GRADA

Autor - 13/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 13. lipnja 2016. – Gotovo se svi slažu da je zgrada Blok centra tzv. penzionerka na Cvjetnom trgu…