OŠ I. G. KOVAČIĆA: Dan škole o reciklaži

2576 0

Autor Višnja Mikić

STARO PETROVO SELO – Učenici i djelatnici OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo obilježili su u srijedu, 22. ožujka, Dan škole. Tema ovogodišnjih sadržaja bila je reciklaža.

Već ranije organizirane su radionice na kojima su sudjelovali svi učenici škole, a na samoj priredbi pokazali su što su radili i naučili. Tako su materijal izdvojen iz otpada koristili u slične ili iste svrhe, sakupljanjem odbačenih proizvoda i razvrstavanjem, izrađivali su nove materijale. S učenicima viših razreda održano je 10 radionica. Tako je Einsteinov test provela englesko-njemačka kombinacija učenika, „Plastično- fantastično“ nastavnica Dalija Matošić s biolozima, kuće od recikliranih materijala s učenicima su izrađivali Mato Šimunović i Karlo Ivošević. Da otpad nije smeće, pokazali su kemičari s nastavnikom Ninoslavom Toht, lutkarsku predstavu uprizorili su učenici s nastavnicom Ivanom Volarić. „Pjesma Brata Sunca“ sv Franje Asiškog, prvog zaštitnika ekologije, nastala je na zanimljiv način na vjeronauku, pjesničke kocke izradili su učenici s nastavnicom Marijom Mikanović. Reciklažom papira „do metra kvadratnog i žice do metra kubnog“ stigli su mladi matematičari s nastavnicom Zdenkom Kuštrin, na glazbeno-likovnoj radionici sudjelovali su učenici s nastavnicom Anitom Mihaljević. Za „reciklirani Dan škole“, školski tamburaški orkestar pripremila je prof Renata Grgić, a školsku folklornu skupinu nastavnica Marijana Podgornjak. Sve su „začinile“ „Recikliranim bećarcem“.

Knjižničarka Snježana Jureković, okupila je mlade fotografe i novinare, čije su se fotografije mogle vidjeti, a pozornost su privukle i fotografije učenika područnih odjela, izložene u holu škole.

Program su lijepo vodile učenice Veronika Pospišil i Lana Parobek, a među ostalima, pratili su ga ravnateljica škole, Zrinka Dejanović, umirovljeni nastavnici ove škole, zatim načelnik općine Željko Kočijašević i staropetrovoselski župnik, mons Antun Prpić.

Related Post