RAD NA CRNO – CVJETA NELEGALAN PRIJEVOZ PUTNIKA

1309 0

NELEGALNI PRIJEVOZNICI UKIDAJU AUTOBUSNU LINIJU NOVA GRADIŠKA – OKUČANI – STARA GRADIŠKA?

NOVA GRADIŠKA, 26. siječanj 2011. – Rijetki su oni koje opća kriza nije okrznula i gotovo da nema, pogotovo manjih poduzetnika, koji muku ne muče, kako pokriti troškove poslovanja, isplatiti plaće

djelatnicima i pozitivno poslovati. Među njima su i autobusni prijevoznici. Kažu, narod nema novca, pa je i putovanja manje. Ide se u Novu Gradišku samo kada se mora. Među onima koji nemaju novca i snalaze se su i „divlji“ prijevoznici, koji autobusnim prijevoznicima sa koncesijom ispred nosa kradu putnike.

 

Na tu je pojavu upozorilo nekoliko građana iz Gajeve ulice koji su zapazili, kako se sa autobusnog stajališta ispred OŠ „Ljudevit Gaj“, autobusnim prijevoznicima kradu putnici. Nije ih briga tko legalno ili nelegalno prevozi putnike, već sigurnost putnika, za koju kažu da je na tom autobusnom ugibalištu ugrožena. Ta se informacija poklopila s informacijom iz Okučana o sukobu vozača autobusa sa vozačem osobnog automobila koji je autobusu stao na put da bi prije njega pokupio putnike.

 

Koliko su te informacije utemeljene upitali smo Franju Matijaševića, vlasnika „Slavonija busa“ iz Novog Grada koji ima koncesiju za prijevoz putnika na relaciji Nova Gradiška – Okučani – Stara Gradiška. Potvrdio je postojanje „divljih“ prijevoznika koji kupe putnike sa autobusnih stajališta i nanose mu veliku štetu.

 

Raspitali smo se kako „divlji“ prijevoz funkcionira? Radi se o više „divljih prijevoznika“ , koji osobnim automobilima, a jedan i kombijem, pet minuta prije dolaska autobusa sa autobusnog stajališta pokupe putnike. Putnike prevoze po cijeni autobusne karte.

 

– Naš autobus mora kretati s Autobusnog kolodvora, gdje najčešće nema putnika, a nema ih ni autobusnim stajalištima jer su ih divlji prijevoznici već pokupili – kaže Franjo Matijašević i dodaje da je inspekciji prijavio nelegalan prijevoz putnika.

 

Prema informacijama s kojima raspolažemo u nelegalan prijevoz putnika uključeno je šest osobnih automobila, od kojih su dva taksija, navodno isto tako nelegalna, i jedno kombi vozilo. Bilo je i slučajeva gdje su u nedozvoljenom prijevozom putnika u cestovnom prometu sudjelovali i taksisti koji su imali uredno prijavljen obrt.

 

Za nelegalan prijevoz putnika znaju u Državnom inspektorijatu i Inspekciji cestovnog prometa gdje su zaprimili prijave i po njima postupili. Kako doznajemo, taksiste koji su nelegalno prevozili putnike su isključivali iz prometa i podnosili prekršajne prijave. Mjere se poduzimaju i protiv osoba koje osobnim automobilima obavljaju nelegalan prijevoz putnika na štetu autobusnih prijevoznika koji imaju koncesiju za prijevoz na relaciji Nova Gradiška – Okučani – Stara Gradiška.

Related Post

KLAS D.D. U STEČAJU

Autor - 21/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 21. lipnja 2016. – Trgovački sud u Osijeku Stalna služba u Slavonskom Brodu, u stečajnom postupku nad dužnikom…