SMOTRA FOLKLORA – SLAVONAC SAM TIME SE PONOSIM (foto)

972 0

REŠETARI, 21. svibanj 2011. – KUD „Rešetari“ organizirao je u povodu Dana općine 6. smotru folkora „Slavonac sam time se ponosim“. Na pozornicu su DVD-a Rešetari doveli su šest kulturno-umjetničkih društva iz Cernika, Okučana, Orahovice, Banićevca, Starog Topolja i Kanfanara u Istri. Uz foklornu skupinu, nastupila je i najmlađa skupina

folkloraša KUD-a domaćina, a po prvi puta domaćoj se publici ptredstavila ženska pjevačka skupina. Nastup folklornih i pjevačkih skupina, slavonska pjesma i svirka, oduševili su posjetitelje u gledalištu, a posebno goste i prijatelje iz Kanfanara. Dakako, uz pjesmu i svirku koja se čula s pozornice, uz hladno pivo pod šatorom je bolje prijao pečeni vol.

 

Sudionike smotre i posjetitelje pozdravio je Alojz Mađarević, predsjednik KUD-a „Rešetari, a smotru je otvorio općinski načlenik Zlatko Aga, posebno pozdravljajući goste iz prijeteljskog Kanfanara, koji su došli povodom Dana općine Rešetari.

Smotra je tradicionalno počela defileom svečanih svatovskih zaprega i kulturno-umjetničkih društava. Dodajmo da je općinski načlenik Zlatko Aga primo predstavnike kulturno-umjetničkih društava, a sudionici smotre i posjetitelji mogli su razgledati izložbu fotografija Igora Hercega na temu konja i zaprega.

Related Post

DAN OPĆINE REŠETARI

Autor - 12/05/2012 0
REŠETARI, 11. svibanj 2012. – Nizom prigodnih događanja ovih se dana obilježava Dan općine Rešetari. Središnji događaj jučer je bila…