Turistički vodiči i Turističke zajednice na poseban način obilježavaju Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

1928 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 10. siječnja 2017. – U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’  Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri, među kojima su Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, Turistilka zajednica grada Slavonskog Broda i Turistička zajednica grada Nova Gradiška, će  pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora  te uz potporu Hrvatske turističke zajednice,  povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u  12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a. Radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo  40  gradova s početkom u isto vrijeme.

-U ovaj projekt se uključila  TZ Brodsko – posavske županije u suradnji sa Turističkim zajednicama gradova Slavonski Broda i Nova Gradiška. Dana 14. siječnja /nedjelja/ u 12. 13. i 14. sati na ulazu u Tvrđavu Brod, Vukovarska ulica bb., u Sl. Brodu će turistički vodič, gospođa Vera Pudić,   dočekati sve zainteresirane koji žele sudjelovati u obilasku.    Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu te uz stručno vođenje bolje upoznaju svoju zajednicu – kaže Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko – posavske županije.

Ovom akcijom želimo na  malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske,  pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima  koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti  će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj- navodi Kristina Nuić-Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

 

Related Post