U Klinci za dječje bolesti preminula mala Novogradiščanka (2,5)

972 0

Autor Franjo Samardžić

ZAGREB, 4. travnja 2021. – U Klinci za dječje bolesti u Zagrebu preminula je mala Novogradiščanka (2,5). Izgubila je bitku za život. Bitku za njezin život izgubili su i liječnici Klinike koji su se, od srijede kada je sa teškim povredama glave opasnim po život dovezena iz novogradiške bolnice, borili da joj život spase.

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj danas poslijepodne su priopćili da je preminula.

-S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno.

Počivala u miru. – stoji u priopćenju.

Roditelji koji su optuženi teško ozljeđivanje djeteta su uhićeni. Provedena je kriminalistička istraga nakon koje su ih djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske predali pritvorskom nadzorniku. U subotu su saslušani u Županijskom državnom odvjetništvu Slavonskom Brodu, a sudac Mile Soldo odredio im je mjesec dana istražnog zatvora. Sada se nalaze u zatvoru u Požegi.

Majci se na teret stavlja pet, a ocu četiri kaznena djela.

-Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobiti teške tjelesne ozljede zbog kojih je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece na raniji period prije povređivanja dvoipolgodišnje djevojčice. Sumnja je da se zlostavljanje djevojčice odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. godine. Za ostalih troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period – kazao je sudac istrage Mile Soldo.

Nakon što je djevojčica preminula doći će do prekvalifikacije kaznenog djela te će vjerojatno biti optuženi za kazneno djelo teškog ubojstva.

Na temelju zaključka upravnog nadzora, koji je obavljen u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška, njegovo Upravno vijeće je smijenilo ravnatelja Branka Medunića na hitno sazvanoj online sjednici i za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovalo Mariju Jugović.

Related Post

TRAŽI SE UZROK SMRTI

Autor - 08/09/2013 0
Danas oko 15,00 sati u ciglarskim barama kod Osječke ulice u Slavonskom Brodu je pronađeno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.