VINKO GRGIĆ: Danas je moje srce maksimalno ispunjeno, ovo je novi početak nove borbe

2308 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2021. – U stožeru novoizabranog gradonačelnika Vinka Grgića s razlogom se sinoć slavilo. Ostvarena je velika izborna pobjeda koje ne dovodi u pitanje tko će u naredne četiri godine upravljati gradom jer je izvršna i predstavnička vlast u istim rukama. Vinko Grgić gradonačelnik je postao s potporom Novogradiščana od čak 61,66 posto. Lista grupe građana kojoj je bio na čelu osvojila je 9 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću i ima neupitnu i komotnu većinu za donošenje odluka.
Nakon što su obznanjeni rezultati izbora i pobjeda proslavljena vatrometom, Vinko Grgić emotivno se obratio novinarima i osvrnuo na proteklih devet mjeseci svoga života, kada je , kako je istaknuo, doživio nevjerojatnu nepravdu, nakon tri mjeseca provedenih u zatvoru osjetio okus slobode u pravom smislu riječi, a sada i čar pobjede.
-Nakon svih stvari koje su se događale u proteklih devet mjeseci ovo je nevjerojatan i čaroban osjećaj. Svoje znanje, iskustvo i snagu uložit ću u ovaj grad. Na kraju krajeva četiri godine sam, da tako kažem ginuo, jer je tu bilo svega. Kažu da je muškarac u svojim najboljim godinama između 45. i 55. godine života. Preuzeo sam palicu gradonačelnika grada za 44. rođendan i poklonio sam svom gradu svojih pet najboljih godina, znači da sada slijede još četiri.
Bit će puno novih projekata. Ovo je samo novi početak, početak nove borbe.
Zahvaljujem se građankama i građanima Nove Gradiške. Sve ovo što sam prolazio ja i moja obitelj, moji najbolji prijatelji to je iza nas. Nisam nikad u ništa izgubio vjeru. Bojao sam se da sam možda izgubio vjeru građana koji su me prije podržavali. Danas je moje srce maksimalno ispunjeno. Nisu me prijatelji nagovorili na kandidaturu, nagovorio me ovaj narod. Prilazili su mi ljudi koje nisam poznavao i molili da se vratim, ne zbog nas već zbog naše djece. To su emocije, to su stvari koje su važne i koje su bitne. Ja sam čovjek koji je napravio puno toga u životu i imam opcija A i B i C . Mogu se vratiti tamo gdje sam započeo prije 25 – 30 godina. Odabrao sam ovu varijantu koja se zove moj grad – kazao je Vinko Grgić. Dodao je da se događalo svašta i da nije bilo lako, kazavši da novinari mogu prevariti čovjeka i skupinu, ali ne mogu prevariti narod, da je zato njegovo srce je maksimalno ispunjeno.
-Zahvaljujem na korektnoj kampanji. Čestitam suparnicima na njihovim rezultatima bez obzira kakvi bili. Rekli smo na početku da ćemo i poslije ove kampanje živjeti u ovom gradu. Ne želimo reći nijednu lošu riječ za bilo kojeg kandidata. Bilo je svega, ali smo mi ostali ustrajni, govorili afirmativno o našim projektima i ljubavi prema svom gradu. Nema ni jedne moje izjave koja je omalovažila bilo kojeg kandidata i kandidatkinju. I danas prema njima osjećam korektnost. Idemo dalje, to je život. Nekima jedino mogu zamjerit na nedostatku samokritike. Čestitam svima na rezultatima, iako njima nisu dobri . Idemo dalje za naš grad – zaključio je Vinko Grgić.

Related Post

Kino: CYRANO – SRIJEDA, 9. 3. U 19:30

Autor - 03/03/2022 0
IZVORNO IME: Cyrano REDATELJ: Joe Wright ŽANR: drama ULOGE:  Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin, Ben Mendelsohn TRAJANJE FILMA: 124 min   GODINA: 2022.  DRŽAVA: SAD…