1798 0

SLAVONSKI BROD – Centra za ruralni razvoj PANONICA. U subotu 20.svibnja u suradnji s zaprežnim klubom Slavonac i Hrvatskim konjičkim savezom organizira zaprežni konjički turnir pod nazivom:

PANONICA DRIVING CHALLENGE – SLAVONSKI BROD 2017.

Turnir se održava na prostoru školske ekonomije Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Ovaj turnir ujedno je i posljednja je službena provjera kandidata za Reprezentaciju Hrvatske u vožnji dvoprega prije njihovog odlaska na međunarodni turnir u Melikutu (Mađarska). Na turniru u Mađarskoj hrvatski vozači borit će se za ostvarivanje norme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u vožnji dvoprega koje se održava ove godine u rujnu.

Zaprežni klub Slavonac trenutno je jedini konjički klub u Slavonskom Brodu koji je član Hrvatskog konjičkog saveza i već 12 godina uspješno radi na promociji konjičkog sporta. Posebno nas veseli što će na turniru u juniorskoj kategoriji nastupiti i trenutno dvoje najmlađih hrvatskih vozača dvoprega Josip Medvidović član Zaprežnog kluba Slavonac i Ana Salarić, članica Konjičkog kluba Pleternica. Ana je ujedno i jedina djevojka u Hrvatskoj koja se trenutno natječe u disciplini vožnja zaprega, a Josip je prošlogodišnji juniorski prvak Hrvatske. U seniorskoj kategoriji posebno najvljujemo nastup Davida Sušca i Adama Dorića, oba vozača su članovi Zaprežnog kluba SLAVONAC iz Slavonskog Broda. Sušac je aktualni prvak Hrvatske u vožnji dvoprega za seniore, a a Adam Dorić je u prošlogodišnjem prvenstvu zauzeo treće mjesto. Doriću je to ujedno bila i prva sezona u seniorskoj konkurenciji premda jwe tada imao tek 16 godina. Na turniru očekujemo i nastup najtrofejnijeg hrvatskog vozača u vožnji dvoprega Antuna Medvidovića koji je takođe član Zaprežnog kluba SLAVONAC iz Slavonskog Broda. Za nastup na turniru prijavljena su i tri dvoprega Državne ergele lipicanaca Đakovo i Lipik, te natjecatelji iz Konjičkog kluba Slavonac iz Čepina i Konjičkog kluba Pleternica. Za dodatne informacije: 0911804970 Marijan Vrkljan

10,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za sve utakmice

10,30 sati Start utakmice A dresura jednopreg, dvopreg

12,00 sati Pauza

12,45 sati Pregled parkura utakmica C jednopreg, dvopreg (Croatia cup, juniori)

13,15 sati Start utakmica C: Croatia kup jednopreg, dvopreg

14,50 sati Start utakmice prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore

15,20 sati Proglašenje pobjednika u utakmicama Croatia kupa i Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore

Related Post