DAN OPĆINE NOVA KAPELA I BLAGDAN SVETE KLARE

756 0

NOVA KAPELA, 12. kolovoza 2015. – Iako je danas bilo svečano u Novoj Kapeli na obilježavanju Dana općine i slavljenju blagdana zaštitnice Svete Klare nije izostao pijetet prema Goranu Pernaru iz Srednjeg Lipovca

koji je 10. kolovoza iznenada preminuo nakon nogometne utakmice. Minutom šutnje odana mu je počast na početku svečane sjednice Općinskog vijeća.

U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije služena je sveta misa, a kod spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće, te odano dužno štovanje ljudima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Brojni gosti i uzvanici predvođeni načelnikom Ivanom Šmitom i njegovom zamjenicom Vesnom Jergović razgledali su prostor Općinske knjižnice koji su, uz pomoć donatora, zajedno uredili Općina Nova Kapela i Udruženje umirovljenima.

Svečani sjednicu općinskog Vijeća otvorio je predsjednik Anto Žagrić. Minutom šutnje odana je počast poginulim braniteljima, a općinski načelnik Ivan Šmit govorio je aktivnostima u proteklih godinu dana i planovima za naredni period.

U opširnom izlaganju govorio je o naporima koje kao načelnik ulaže zajedno s djelatnicima općinske uprave i Općinskim vijećem u stvaranje uvjeta za unapređenje ukupnog života stanovništva u svim naseljima, te uvjeta koji će omogućiti razvoj poljoprivrede i sela, te gospodarski razvoj. U svrhu toga su, kako je istaknuo, izmjena općinskog prostornog plana, otvaranje industrijske zone i stvaranje uvjeta investitorima, ali i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, od vodovoda u Posavini, do kanalizacije i modernizacije prometnica. U posljednjih godinu dana u značajnije projekte uloženo je 8 milijuna kuna. Veoma važnim za život stanovništva načelnik Ivan Šmit smatra i brojne manje projekte koji su realizirani u naseljima. Opširnije ćemo izvijestiti o govoru načelnika i aktivnostima koje je Općina Nova Kapela realizirala u proteklom periodu

Na obilježavanju Dana općine bili su Davor Vlaović zamjenik brodsko-posavskog župana, Branko Hrg, saborski zastupnik i predsjednik HSS, Željko Jakopović i Zdravko Kelić, zamjenici župana vukovarsko srijemske i požeško slavonske Županije, općinski načelnici iz Dragalića, Vrbja, Starog Petrovog Sela, Oriovca, Podcrkavlja i Bošnjaka, te brojni predstavnici institucija, udruga, javnog i političkog života.

Davor Vlaović, Branko Hrg i Antun Pavetić pohvalili su općinskog načelnika Ivana Šmita i aktivnosti koje su realizirane u protekloj godini.

Na svečanoj sjednici nastupila je Pjevačka kupina „Golubice“

Danas je održan je i tradicionalni robni i stočni sajam.

Obilježavanja Dana općine Nova Kapela nastavlja se u nedjelju, 16. kolovoza kada će se održati cestovna utrka “Stara Kapela – Dragovci – Batrina – Nova Kapela”, na prostoru iza rukometnog igrališta održati će se vježbe vatrogasne mladeži DVD-a Nova Kapela – Batrina, Seoce, Bili Brig, Magić Mala i Srednji Lipovac, a na prostoru nogometnog igrališta i paintball turnir, te utrka konjskih zaprega.

Sve su to razlozi za dolazak u Novu Kapelu u poslijepodnevnim satima, a razlog da se ostane je zabavna večer na ljetnoj pozornici. Nastupiti će pjevačke skupine “Golubice”, školski Tamburaški orkestar i Kulturno umjetničko društvo “Radinje” iz Siča, te Tamburaški sastav “Begini”.

Općina Nova Kapela i lovačke i ribičke udruge osigurali su besplatne slavonske delicije. Čobanac će kuhati članovi lovačkih udruga “Kuna” Batrina, “Babja Gora” Nova Kapela i “Radinje” Siče, a fiš paprikaš članovi ribičkih udruga “Vlakanac” iz Siča i “Štuka” Nova Kapela.

Related Post

NA JESEN U NOVU ŠKOLU

Autor - 29/07/2013 0
NOVA KAPELA, 26. srpnja 2013. –  Zamjenik župana Davor Vlaović, univ. spec. oec., Vladimir Štefanek pročelnik županijskog Upravnog odjela za…