DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ NOVA GRADIŠKA

666 0

NOVA GRADIŠKA – Zajednički je projekt NIVEE i Saveza društava naša djeca Hrvatske u koji su uključena i lokalna Društva, među njima i novogradiško.

U njihovim prostorijama u srijedu 26. kolovoza održana je prva od dvije radionice iz spomenutog projekta. U ovoj su sudjelovala djeca, polaznici srednje skupine vrtića „Maslačak“ i „Radost“, dvoje predškolaca i njihove odgajateljice Ranka Starivlah i Brankica Kičić, a potom i učenici razredne nastave gradske Osnovne škole „Mato Lovrak“ s nastavnicom Vericom Lukačević, predsjednicom Društva naša djeca koja nam je u razgovoru rekla i slijedeće: „U sklopu projekta naša članica Ana Šporčić, educirana je za vođenje radionica, kojima se nastoji podsjetiti na igre naših baka i djedova, pomalo zaboravljene i zanemarene i želimo na njih podsjetiti djecu, koja suzapravo jako puno za računalima. Pa iako je internet odlična stvar, klasična dječja igra podrazumijeva i njihovo druženje, što i je cilj. Kroz projekt se nastoji naglasiti i važnost obitelji, pa će slijedom toga biti i radionica u kojoj će uz djecu sudjelovati i njihovi roditelji. Živimo brzim tempom, a ovim sadržajem želimo roditeljima omogućiti kvalitetno i sadržajno provedeno vrijeme sa svojom djecom. Radionicu s djecom i roditeljima planiramo za 2. rujan na Cvjetnom trgu ako nam vrijeme dozvoli , a ako ne, onda u prostorijama DND, pa i ovim putem poziv svim roditeljima i djeci za odaziv na sat vremena zajedničke igre“.

 

Projekt „Neka odrastanje bude igra“ je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

Related Post