GRAD PRIJATELJ DJECE

1342 0

Da li Nova Gradiška udovoljava strogim kriterijima danas su se došle uvjeriti članice Prosudbene komisije iz Zagreba

NOVA GRADIŠKA, 28. listopad 2014. – Središnji koordinacijski odbor „Gradovi i općine prijatelji djece“ sredinom studenog će donijeti odluku hoće li Nova Gradiška dobiti prestižni naziv „Grad – prijatelj djece“.

 

Da li Nova Gradiška udovoljava strogim kriterijima danas su se došle uvjeriti članice Prosudbene komisije iz Zagreba: Gordana Šoltić-Siladi, odgajatelj – mentor, voditeljica komisije za područja odgoja i obrazovanja, dječje participacije, igrališta i udruge koje ostvaruju aktivnosti iz tih područja, Mirjana Kolarek-Karakaš, dr.med.spec.pedijatar nadležna za područja zdravlje djece, zdravstvene zaštite djece u vrtićima i školama, udruge iz područja zdravstva i humanitarnog djelovanja te zdravstveno-preventivne programe i mr. sc. Maja Pleše Sabol nadležna za područje socijalne skrbi, rada Centra za socijalnu skrb, socijalni program, suradnje s MUP-om i ostalim ustavama, integraciju djece s teškoćama u razvoju, prevenciju nasilnog ponašanja djece i ovisnost, podršku roditeljima te udruge koje djeluju u tom području.

 

Sastale su u maloj Gradskoj vijećnici se s gradonačelnikom Željkom Bigovićem i njegovim zamjenicima Dariom Banom i mr. Ljiljanom Lukačević, te članovima Koordinacijsko odbor za provedbu akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“Grada Nove Gradiške i novinarima.

Nakon što je Grad Nova Gradiška u rujnu ove godine Središnjem koordinacijskom odboru za provedbu akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ poslao Završno izvješće o provedbi 10 programskih područja i 123 propozicije Akcije, te istaknuo kandidaturu za stjecanje statusa „Grad Nova Gradiška – prijatelj djece“, danas su gradonačelnik Željko Bigović i zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević u kratko upoznali članice Prosudbene komisije sa inicijativom pokrenutom još 2002. godine, najznačajnijim aktivnostima i provedbom akcije.

 

Potom su posjetile 20 punktova koje su odabrale kako bi se uvjerile u opravdanost kandidature. Posjetile su Dječji vrtić, dječja igrališta, Osnovnu školu Ljudevita Gaja, bolnicu u Novoj Gradiški, pedijatrijsku ordinaciju, Odsjek za društvene djelatnosti Grada, Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti, medije, Centar za socijalnu skrb, Turističku zajednicu, Župu BZBDM, Gradsko društvo Crvenog križa, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Društvo Naša djeca, Udrugu Češka beseda, Udrugu za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „Prevencija“, Udrugu za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“, Udrugu udomitelja djece „Leptirić“ i Taekwondo klub „Vukovi“

 

Počasni i prestižni naziv „Grad/općina – prijatelj djece“ do sada su dobila 44 grada, odnosno općine.

Related Post

NOVA GRADIŠKA PLEŠE (foto)

Autor - 16/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2014. – Subota prijepodne, sunčano, grad prepun djece i odraslih… Nismo mogli poželjeti bolje za proslavu…