GRADONAČELNIK I PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA PODNIJELI TUŽBE ZBOG KLEVETE

1489 0

Gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovrški traže svaki po 30.000 kuna, objavu isprike i presude te namirenje parničkog troška

 

NOVA GRADIŠKA, 23. siječanj 2013. – Gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovški koncem prošle godine su najavili tužbe protiv novinara i izdavača koji su ih prošle godine, kako su rekli sustavno vrijeđali i klevetali. Kako čitamo na SBplusu i njegovu je redakciju stigla prva službena, 15. siječnja 2013. od Općinskog suda u Novoj Gradiški uredno zaprimljena tužba u kojoj tužitelji zbog uvrede i klevete optužuju Jerka Zovka i Đurđu Aleksić, kao novinare, te Udrugu PLUS i Radio Novu Gradišku, kao izdavače.

 

Tužitelji traže od Suda neka donese Presudu po kojoj će Jerko Zovak, SBplus, Radio Nova Gradiška i Đurđa Aleksić solidarno, u roku od 15 dana i pod prijetnjom ovrhe, s naslova naknade nematerijalne štete isplatiti Mirku Golovrškom i Josipu Vukoviću, svakom po 30.000,00 kuna.

 

Osim toga traže da tuženici po pravomoćnosti presude objave ispriku tužiteljima, te objavu presudu u cijelosti i bez komentara na portalima te na portalu index.hr i Jutarnjem listu, o svom trošku, u roku od 15 dana, pod prijetnjom ovrhe. Traže i da tuženici u roku od 15 dana i pod prijetnjom ovrhe naknaditi tužitelju parnični trošak.

Related Post

8. ADVENT U NAŠEM GRADU

Autor - 19/12/2014 0
Mali proizvođači i udruge svojim su štandovima okupirali Društveni dom. Dođite pogledajte i nešto kupite! NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2014.…