IZBORI U HSP-u

2180 0

Kako bi se na idućim lokalnim izborima suprotstavili lijevoj koaliciji zalažu se za stvaranje prijeizborne ili postizborne koalicije desnog bloka

NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2012. – Damir Matošević novi je predsjednik

novogradiške podružnice HSP-a. Jednoglasno ga je izabralo 19 članova, od kojih je većina zauzela funkcije i u narednom periodu u lokalne izbore vodit će stranku. Novi predsjednik u HSP je došao ( iz HDZ-a) prije devet mjeseci. Kako je uvodno kazao, privukli su ga entuzijazam, ljubav i volja za radom u ovoj lijepoj našoj domovini. Kao povjerenik podružnice otvorio je Izborni zbor koji je održan pod predsjedanjem Dalibora Damičevića.

 

U Izvršni odbor izabrani su Ivan Junašević, Dubravko Pašić, Mladen Kaužljar, Ankica Batori, Mijo Kurić, Slaven Jurišković, Tomislav Kumić, Krunoslav Simić i Ivan Ljubičić, a u Nadzorni odbor Luka Novokmet, Dražen Đukić o Giovanni Schiro.

U stranačkom vodstvu nema Željka Kraljića, jednog od osnivača HAS-a prije 20 godina i povjerenika do ovog Izbornog zbora. Nema ni Mate Modrića, povjerenika u vrijeme Mirka Duspare i jednog od organizatora ovih stranačkih izbora. Budući da nisu izabrani potpredsjednici moguće da Modrića očekuje mjesto potpredsjednika.

 

Nove inicijative

 

– Znamo kakve su sve naše dosadašnje aktivnosti bile i da je bilo poteškoća. Mogu reći, naročito vama mlađima, jer od vas ubuduće najviše očekujem, da smo u posljednjem periodu uspjeli pokrenut nove inicijative. Naš je predsjednik govorio o stanju na državnom nivou. Međutim, puno se može napraviti na lokalnoj razini. Mi ćemo i dalje, kao i do sada, surađivat s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i raditi na očuvanju digniteta Domovinskog rata. To nam je osnovno. Postoji još problematike. Pratimo svaki trend poskupljenja, naročito plin, To nama ne odgovara, a znamo kome trenutno odgovara poskupljenje plina. Moramo se zalagat za dobrobit svih građana. Otvorit će se i određeni fondovi u Europskoj uniji i treba ići na obnovljive izvore energije. Mi ovdje imamo Upravu šuma i imamo toliko šume da u tom pravcu možemo ići s projektima – kazao je novi predsjednik Damir Matošević, zahvaljujući se na povjerenju.

Uz predsjednika HSP-a Danijela Srba i brodske pravaše, nazočni su bili dr. Dražen Oršulić i Josip Mikšić, predsjednici HDZ-a i HDSSB-a. Uz kritike sadašnjoj vlasti u gradu založili su se za stvaranje, prijeizborne ili postizborne koalicije desnog bloka za iduće lokalne izbore, kako bi se suprotstavili lijevoj koaliciji.

 

Sjesti za zajednički stol

 

– Lijeva koalicija već dugi niz godina radi na tome, a rezultat je da su oni na vlasti. Što se tiče Nove Gradiške, mi Gradiščani znamo tko nam je na vlasti, znamo da nismo zadovoljni s ljudima koji su na vlasti, nismo zadovoljni s situacijom u Novoj Gradiški, sa gospodarskom i ekonomskom situacijom, s kadroviranjem po njihovom ključu gdje nas iz HDZ-e i stranaka koje su bliske nama nigdje nema. HDZ, kao najjača oporbena stranka, mora biti voditelj i privući ostale stranke. Jedna stvar koja se sigurno mora dogoditi je, kod se kod nas provodu međustranački izbori, da ćemo morati dobro učvrstiti svoje redove, pojačati se s ljudima koji su kvalitetni, dobri i stručni. Nakon toga mi i druge nama bliske stranke, morati ćemo sjesti za zajednički stol – kazao je dr. Dražen Oršulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

 

Razumom u lokalne izbore

 

– Pred nama je otprilike godinu dana do lokalnih izbora. Dajmo zajedno glave, izvucimo zaključak iz svega ovoga što se događalo i što se događa i idemo zajedno. Bez obzira da li će to biti neka predizborna koalicija ili koalicija poslije izbora mi moramo ići zajedno zato što mi imamo vrlo približne programe. Mi u HDSSB-u smo dvije i pol godine podržavali SDP-e smatrajući da će ići na bolje u gradu Nova Gradiška, da će nešto biti bolje, a međutim nije. Ne slažemo se s tim da mi budemo krivci za programe koji se nisu realizirali. Smatramo da s ovakvom orijentacijom koju ima HSP-e i još neke stranke možemo puno toga više učiniti. Pozivam vas na razum, pred nama su lokalni izbori i idemo sjesti i razgovarati- kazao je Josip Mikšić, predsjednik novogradiškog HDSSB-a.

 

Desnicom protiv ljevice

 

Predsjednik HSP-a Danijel Srb išao je korak dalje i uz zajedništvo desno orijentirane političke opcije za jesen najavio i prijevremene parlamentarne izbore.

– Neobično mije drago što se danas održava Zbor podružnice HSP-a Nova Gradiška i što sam danas ovdje s vama. Uvjeren sam da će danas izabrano vodstvo nosit teret HSP-a u Novoj Gradiški. Kroz političku borbu inzistirat ćemo na onome što je potrebno građanima u Novoj Gradiški. Ne samo to, borit ćemo se ovdje i za jednu domoljubnu opciju.

Zajedno i dogovorom moramo promijeniti PLAN 21. To je dužnost svih nas ovdje. Nadam se da će postojat dovoljno razumijevanja kod svih da se posloži jedan pošten odnos koji vodi tome. Nadam se, ali nažalost i bojim, da će u državi situacija biti takva da će na jesen biti prijevremenih izbora. Mi kao HSP-e, nakon 150 godina postojanja, domoljubnog političkog programa i izrazito nacionalno orijentirana stranka, želimo Hrvatsku vidjeti kao zemlju u kojoj će naši ljudi imat posla i pošteno živjet u svim dijelovima Hrvatske- kazao je Danijel Srb.

 

Related Post

HSP NOVA GRADIŠKA PREDLAŽE

Autor - 12/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 12. travanj 2013. – Slijedom onoga što smo Vam obećali u poduzimanju mjera i radnji na zaustavljanju negativnih…

HSP NOVA GRADIŠKA

Autor - 11/06/2012 0
Što se tiče situacije u Gradskom vijeću Nove Gradiške, pravaši smatraju da se radi o političkim igrama i pripremaju za…