IZBORNA SKUPŠTINA ŠPORTSKO- RIBOLOVNE UDRUGE “PASTRVA”

1159 0

OKUČANI, 3. veljače 2015. – Na redovnoj godišnjoj izborno j izvještajnoj skupštini ŠRU “PASTRVA” iz Okučana su među brojnim ribičima, članovima udruge bili i predstavnici ostalih sportskih društava i udruga

s područja Okučana i okolice te načelnik Aca Vidaković sa zamjenicima dr. Mariom Bokulićem i Sinišom Martinovićem kao i predsjednikom Općinskog vijeća Ivicom Pivcem.

 

Jednoglasno su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju. Plan rada za 2015. je dostavljen Općinskom vijeću još tijekom 2014. godine a obuhvaća redovne aktivnosti kao i u 2014. godini s naglaskom na očuvanje ribljeg fonda i zaustavljanje krivolova koji je u posljednje vrijeme uzeo maha. Prema riječima većine članova ŠRU „Pastrva“ – županijska ribočuvarska služba ne obavlja svoj posao kako treba. Ribolovno čuvara nema i ne odazivaju se na pozive i prijave o krivolovu. O tome će, kako je rekao predsjednik udruge Jure Brekalo govoriti na skupštini županijskog ribolovnog saveza i službenim sastancima s predstavnicima ribolovno čuvarske službe.

Planom su predviđena redovna natjecanja te gostovanja kod prijateljskih ribolovnih udruga. Namjera im je održati radne akcije, a kako Udruga ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja i rada planira se i tu vrijednu obljetnicu proslaviti na adekvatan način u svibnju ili lipnju ove godine. Trenutno „Pastrva“ broji pedesetak članova .

Udruga posluje u prostorijama u vlasništvu općine Okučani kod Vatrogasnog doma a uredovno radno vrijeme je svaki utorak od 15 – 18 i petkom od 8 do 11 sati. U tim terminima svi članovi i ostali zainteresirani mogu dobiti sve potrebne informacije o radu te nabaviti nove ribolovnice za 2015. godinu.

Cijena ribolovnice se nije mijenjala i iznosi 470 kn.

Na skupštini je postavljeno i pitanje za koje područje kupljena dozvola vrijedi. Breaklo je odgovorio da se već nekoliko godina pregovara s Hrvatskim ribolovnim savezom kako bi županijske dozvole vrijedile za cijelu Hrvatsku, međutim do sada savezi još nisu postigli dogovor tako da i dalje kupljena ribolovnica vrijedi samo za vode na području županije.

Za novog – starog predsjednika izabran je ponovo Jure Brekalo, za dopredsjednika Neven Đurić, tajnika Tomislav Burzelić i za blagajnika Marko Stanić.

U upravni odbor imenovani su Josip Borić, Ivan Jakšić i Krešimir Čolaković, dok Nadzorni odbor čine Anđelko Jozić, Slavko Krištić, Branko Terzić i Gvozden Jezerčić.

Nazočne su pozdravili i novoizabranoj upravi čestitali načelnik Općine Aca Vidaković te predstavnici ŠRU „Šaran“ iz Stare Gradiške i „Mrene“ iz Nove Gradiške.

Related Post

OKUČANI

Autor - 18/03/2012 0
Okučani, 18. ožujak 2012. – U ulici Grigora Viteza u Okučanima je dovršena je izmjena električnih stupova. Dosadašnje drvene, zamijenjene…

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 02/04/2012 0
OKUČANI, 2. travanj 2012. – U Okučanima je na jedinstven način proslavljena Cvjetnica, nedjelja kojom započinje Veliki tjedan.