NA JESEN U NOVU ŠKOLU

863 0

NOVA KAPELA, 26. srpnja 2013. –  Zamjenik župana Davor Vlaović, univ. spec. oec., Vladimir Štefanek pročelnik županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i Ivan Šmit, općinski načelnik Općine Nova Kapela, danas su obavili nadzor nad radovima na obnovi i dogradnji zgrade OŠ“Antun Mihanović“ Nova Kapela-Batrina.

 

Nakon problema s izvođačem radova i intervencije Županije uvjerili su se da radovi napreduju i izrazili optimizam da će do početka nove školske godine radovi na dograđenoj i obnovljenoj školi biti završeni. Osnovci novokapelačkog kraja će, nakon što su prošlu školsku godinu nastavu pohađali u neprimjerenim i otežanim uvjetima, na jesen sjesti u nove učionice.

– Popisali smo što treba učiniti u narednom periodu, a to je očistiti učionice i urediti parket, dovršiti grijanje i postaviti rasvjetna tijela. Poslije 15. kolovoza početi će se postavljati namještaj u učionice. S Elektrom smo riješili i problem priključka škole na postojeću električnu mrežu. U roku od 10 do 15 dana početi će radovi na uređenju fasade. Iako ostaje problem nabavke opreme za školsku kuhinju, koja je skupa, ne vidim razloga da djeca 2. rujna ne dođu u obnovljenu školu – kaže Vladimir Štefanek. (Fotografije iz arhiva općinskog arhiva)

Related Post

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 03/05/2016 0
NOVA KAPELA – Na inicijativu načelnika Ivana Šmita, 28. travnja 2016. godine, u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli održan je…