NA KAZALIŠNIM DASKAMA DVORANE RELKOVIĆ

641 0

Na novogradiškim kazališnim daskama u utorak 19.veljače 2013. gledali smo političku satiru – komediju karaktera HERCEGOVCI ZA VOLANOM , autora Mire Gavrana u izvedbi Glumačke družine HISTRION Zagreb.

 

U Hercegovcima za volanom Miro Gavran, kao i uvijek, iskreno progovara o „našoj“ sveopćoj potrebi za otimačinom bivše nam zajedničke imovine, lakomosti i pohlepi u pretvorbi vlasništva (na tako prepoznatljivo – naš način).

 

“U središtu su radnje službeni vozači koji su sjedeći satima u automobilima sa ‘svojim’ ministrima, postupno postali upućeni u njihove ‘tajne’, pa s njima zasnovali i ‘poslovne’ veze na rubu ili preko ruba zakona. I tako, vozači iskorištavaju svoju poziciju, osnivaju fiktivna poduzeća, trguju dionicama, bogate se i siromaše, ucjenjuju svoje šefove (ali i svoje kolege) različitim vrpcama” (Histrioni,Zagreb).

 

Predstava u histrionskoj izvedbi izvedena je preko 150 puta, a glumci su joj nagrađeni na Danima satire dvjema nagradama; SLAVICA KNEŽEVIĆ za ulogu Štefe Nagradom „Zlatni smijeh“, a ZVONIMIR ZORIČIĆ za ulogu najprihvaćeniju od publike Nagradom „Ivo Serdar“.

 

Uz Izvrsne Zvonimira Zoričića ( Francek) i Slavicu Knežević (Štefanija) odlično su igrali i ŽARKO POTOČNJAK (Nikica) te MARIJA BORIĆ (Žaklina) i IVICA PUCAR (Jure). Glazbu potpisuje ARSEN DEDIĆ, scenografiju MARTA CRNOBRNJA, a režiju ZORAN MUŽIĆ.

 

Komedija HERCEGOVCI ZA VOLANOM, uz srdačno odobravanje i pljesak publike u prepunoj dvorani Relković, završava dobrodošlom nam moralnom podukom – TAKO DALJE NE MOŽE…

 

Pred nama su, vjerujemo, očito BOLJA VREMENA.

 

Cvijeće za glumce darovala je Cvjećarnica MIMOZA, a medijsku potporu organizatoru dali su novogradiški Internet portali.

 

Related Post

DOM KULTURE

Autor - 18/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 18. lipnja 2014. – Izložba fotografija „Navijači“ autora Krešimira Mihečića, dugogodišnjeg člana Foto kluba Zagreb, nositelja naslova „Majstor…

„TKO JE OVDJE LUD“

Autor - 29/09/2011 0
U organizaciji Učilišta Relković na novogradiškim kazališnim daskama u srijedu 28. rujna gostovao je zagrebački teatar PLANET ART izvedbom predstave…

KAZALIŠTE

Autor - 18/04/2012 0
Na kazališnim daskama Dvorane Relković u utorak 17.travnja 2012. ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba igrao je ADAGIO – izvrsnu…