NOVOGRADIŠČANIN UZGAJAO INDIJSKU KONOPLJU

425 0

17. kolovoz 2012. – Na području policijske uprave, jučer je

evidentirano 11 kaznenih djela, od kojih su većina (8) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodile se četiri (4) prometne nesreće s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su dva prekršaja, od kojih jedan (1) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su uhitili 36-godišnjaka zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga. Kriminalističkim istraživanjem su utvrdili da je on, tijekom lipnja u Novoj Gradiški, u polju nedaleko od svoje kuće, posadio 19 sjemenski indijske konoplje, koje su izrasle u biljke visine 60 do 120 centimetara. Nasad indijske konoplje je redovito održavao i zalijevao. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje, a protiv 36-godišnjaka će podnijeti kaznenu prijavu.

 

STARAC PLATIO PREVARANTU MANJE HALO USLUGE -Jučer, oko 10 sati, 82-godišnjak je policiji u Okučanima prijavio, da mu je 27. srpnja, oko 10 sati, u kuću došao neznanac, predstavivši se kao djelatnik Hrvatskih telekomunikacija. Neznanac je starcu ponudio smanjenje paušala na telefon, uručivši mu obrazac zahtjeva za halo usluge na kojem je naznačio manji iznos, koji je starac platio, no shvatio je da je prevaren. Policija traga za počiniteljem.

 

VIŠE O NAPADU NA POLICAJCA – Dopuna informacije od jučer u vezi napada na policijskog službenika: Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila četvoricu muškaraca u dobi od 23, 28, 32 i 35, zbog sumnje u kazneno djelo napada na službenu osobu. Oni su u četvrtak, oko 1,35 sati u Slavonskom Brodu, u Vinogorskoj ulici, verbalno i fizički napali policijskog službenika izvan službe. Naknadnim stručnim liječničkim pregledom, kod uhićenog 32-godišnjaka su utvrđene teške ozljede. Policija je temeljem sudskog naloga, pretražila dom i prostorije koje koristi 32-godišnjak, te u dvorištu obiteljske kuće pronašla zasađenu stabljiku indijske konoplje, visine oko 200 centimetara. Također je u pretrazi prostorija koje koristi 23-godišnjak pronađeno više od 100 komada raznog streljiva. Policija protiv sve četvorice muškaraca podnosi kaznene prijave zbog kaznenog djela napada na službenu osobu. Protiv 32-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zlouporaba opojnih droga, a protiv 23-godišnjaka prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

PIJANCI ZA VOLANOM – Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, su jučer oko 20.10 sati u Gređanima za upravljačem teretnog vozila Tam, zatekli 37-godišnjaka pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu su očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,34 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja, te će policija protiv njega podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

Noćas, oko 2,50 sati u Novoj Gradiški, u Jelačićevoj ulici, policajci Policijske postaje Nova Gradiška su u prometu zatekli osobni automobil Daewo kojim je upravljao 53-godišnjak. Alko-testom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,52 promila, pa su ga isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja, te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog.

 

POŽARI –  učer, oko 11 sati u Slavonskom Brodu, u Ulici Stanka Vraza, zapalio se osobni automobil Fiat Punto. Policija nije utvrdila elemente kaznenog djela, a vozilo je izgorjelo najvjerojatnije zbog neispravnosti u predjelu motora. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija o ovom događaju dostavlja izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Oko 12 sati, jučer je u Slavonskom Brodu u području između Janiševca i Čavličkog kraja, izbio požar na prostoru od oko jedan hektar suhe trave i raslinja, koji je djelomično oštetio voćnjak (vlasništvo 52-godišnjaka). Požar su djelomično ugasili vatrogasci, te je prilikom pomaganja u gašenju lakše ozlijeđen 75-godišnjak, kojem je u bolnici u Slavonskom Brodu ukazana liječnička pomoć. Požar se ponovno pojavio oko 16 sati, koji su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Pritom je oštećen vinograd (vlasništvo 49-godišnjaka). Policija nastavlja s radom na utvrđivanju bitnih činjenica i okolnosti ovog požara.

Related Post