Policija – REAGIRANJE NA NATPISE U MEDIJIMA

1388 0

U vezi nesretnog slučaja vješanja psa u Slavonskom Brodu na naftovodu koji premošćuje rijeku Savu, a obzirom na mnoštvo tekstova u medijima kojima se obezvrjeđuje rad policije, smatramo nužnim reagirati i pojasniti.

Policijska uprava brodsko-posavska zaprimila je u ponedjeljak u 19.10 sati dojavu da se na naftovodu nalazi obješen pas. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su odmah izvijestili nadležne službe. Navodimo, da je radi suzbijanja krijumčarenja i nezakonitih radnji preko državne granice na naftovodu krajem Domovinskog rata (uz naftovodnu cijev, u krug na visini oko jedan metar) postavljena i isprepletena bodljikava žica. Izvršenim pregledom mjesta događaja, utvrđeno je, da je pas pronađen na sredini prvog dijela mosta koji se proteže iznad lijeve obale rijeke Save i nalazi na visini oko 5 metara od tla, te oko pet metara od mjesta gdje se naftovodna cijev odiže od tla. Pristup osobama do tog mjesta je gotovo neizvediv, jer i kada bi se osoba uspjela provući kroz bodljikavu žicu morala bi hodati po samoj naftovodnoj cijevi, budući je uska pješačka stazica izvedena od drvenih daščica, koja se nalazila iznad cijevi i služila samo za prelazak čuvara, u potpunosti uništena još tijekom Domovinskog rata. Obzirom da pristup s gornje strane nije bio moguć, djelatnici Komunalnog poduzeća su lešinu psa uklonili i to pristupivši ispod cijevi s traktorom, te su prerezali uzicu o koju je pas visio, koja nije bila omotana oko cijevi, već visjela s jedne strane, a s gornje strane je bila zapetljana u bodljikavu žicu.

Foto: Komunalno poduzeće: – Na priloženoj fotografiji se može vidjeti mjesto na kojemu je pronađen pas, no slika psa je namjerno uklonjena.

 

Slijedom iznesenog, zaključeno je da je do stradavanja psa najvjerojatnije došlo na način da se isti sam uspio provući kroz bodljikavu žicu, kretao se po cijevi i na spornom mjestu zapeo uzicom za žicu, pao i u pokušaju da se oslobodi, ugušio se. (PUBP)

Related Post

OTVORENO PISMO UUHBDR NG

Autor - 10/08/2012 0
Članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, okupljeni u Udruzi udovica hrvatskih branitlja Domovinskog rata Nova Gradiška, ovim pismom izražavaju ogorčenost,…

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 05/05/2016 0
SLAVONSKI BROD, 5. svibnja 2016. – Jučer, dana 4. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad…