RUKE OD SJEĆANJA

889 0

NOVA GRADIŠKA, 14. lipanj 2015. – U petak je Hotelu kralj Tomislav predstavljena još jedna zbirka pjesama novogradiške pjesnikinje i slikarice Evice Kraljić. Uz autoricu, zbirku pod naslovom Ruke sjećanja predstavile su profesorice:

urednica Nada Šerić i Vjekoslava Bagarić. Okupili su se Evičini brojni štovatelji i prijatelji da bi uživali u njenoj pjesničkoj riječi i pjesmi vokalne skupine „Lira“ iz Starog Petrovog Sela.

-U dogovoru s autoricom i prema njenom odabiru sastavila sam ovu zbirku pjesama. Broji sto i jednu ispisanu stranicu. To sam podijelila u dvije cjeline. Isprepleteno, ali ipak djeljivo. Prva cjelina „TI“ obraća se bliskoj osobi osupnuta intimom i čežnjom, a drugi dio „JA“ govori o trenutku i prolaznosti.

Sve je zapravo zasupnuto prolaznošću i traganjem. Nikad završenim. Nikad dostignutim. Vječnost je u nama i oko nas – piše, uz ostalo, prof. Nada Šerić i dodaje kako nam se čitajući njene pjesme čini da smo to već čuli, a ponekad i proživjeli.

Govoreći o poetskom svijetu novogradiške poatese Evice Kraljić, poznate novogradiškoj publici, ali i šire, prof. Vjekoslava Bagarić, kaže da se nadahnjuje ljepotom ljubavi, ali i prolaznosti života.

-Motivi ljubavi i samoće u uzajamnom su traženju prožimanju; rijetki su trenuci spokojnosti, ali unatoč tomu Evičini stihovi su lagani, lišeni gorčine i pakosti -navodi prof. Vjekoslava Bagarić.

Bilo je to još jedno lijepo pjesničko druženje s Evicom Kraljić. Njenu najnoviju zbirku Ruke od srca, trena svakako pročitati, ali i imati u svojoj biblioteci.

Related Post