RUKE OD SJEĆANJA

1388 0

NOVA GRADIŠKA, 14. lipanj 2015. – U petak je Hotelu kralj Tomislav predstavljena još jedna zbirka pjesama novogradiške pjesnikinje i slikarice Evice Kraljić. Uz autoricu, zbirku pod naslovom Ruke sjećanja predstavile su profesorice:

urednica Nada Šerić i Vjekoslava Bagarić. Okupili su se Evičini brojni štovatelji i prijatelji da bi uživali u njenoj pjesničkoj riječi i pjesmi vokalne skupine „Lira“ iz Starog Petrovog Sela.

-U dogovoru s autoricom i prema njenom odabiru sastavila sam ovu zbirku pjesama. Broji sto i jednu ispisanu stranicu. To sam podijelila u dvije cjeline. Isprepleteno, ali ipak djeljivo. Prva cjelina „TI“ obraća se bliskoj osobi osupnuta intimom i čežnjom, a drugi dio „JA“ govori o trenutku i prolaznosti.

Sve je zapravo zasupnuto prolaznošću i traganjem. Nikad završenim. Nikad dostignutim. Vječnost je u nama i oko nas – piše, uz ostalo, prof. Nada Šerić i dodaje kako nam se čitajući njene pjesme čini da smo to već čuli, a ponekad i proživjeli.

Govoreći o poetskom svijetu novogradiške poatese Evice Kraljić, poznate novogradiškoj publici, ali i šire, prof. Vjekoslava Bagarić, kaže da se nadahnjuje ljepotom ljubavi, ali i prolaznosti života.

-Motivi ljubavi i samoće u uzajamnom su traženju prožimanju; rijetki su trenuci spokojnosti, ali unatoč tomu Evičini stihovi su lagani, lišeni gorčine i pakosti -navodi prof. Vjekoslava Bagarić.

Bilo je to još jedno lijepo pjesničko druženje s Evicom Kraljić. Njenu najnoviju zbirku Ruke od srca, trena svakako pročitati, ali i imati u svojoj biblioteci.

Related Post

HRVATSKI JEZIK

Autor - 08/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 8 ožujak 2013. – Novogradiški ogranak Matice Hrvatske sinoć je organizirao predstavljanje knjige Hrvatski jezik i pravopis od…

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor - 17/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 17. listopad 2014. – Ogranak Matice Hrvatske u Novoj Gradiški sinoć je u gradskoj vijećnici obilježio 200. obljetnicu…