„SJEĆANJA“

1075 0

GUNJAVCI, 5. studeni 2015. – Imati 85 godina i izdati svoju prvu knjigu nije mala stvar, pogotovo u životu Alojza Ivaniševića. Nakon dugovječnog života, nekoliko godina priprema i prikupljanja podataka, knjiga pod nazivom „Sjećanja“

napokon je izašla iz tiska i bit će predstavljena u Gunjavcima 17. studenog u Hrvatskom seljačkom domu.

 

Kao što naziv knjige govori ona je rezultat sjećanja koje, iako u 86. godini još uvijek dobro služi ovog vitalnog Gunjačanina. Alojz Ivanišević je poznat sudionik brojnih folklornih i drugih manifestacija, raznih obljetnica i događanja. Alojz je poznat čovjek među folklorašima, ne samo novogradiškog kraja, već među brojnim kulturno-umjetničkim društvima iz cijele Hrvatske. Gotovo da i nema smotre folklora na kojoj s njima nije bio. Na folklornim i drugim događanjima dogodila su se brojna prijateljstva i poznanstva. Jedno je bilo i s Stipanom Medvidović, čovjekom čijom će zaslugom i angažiranjem zapisi iz Alojzovog života biti pretvoreni u knjigu.

 

-Zapisuje na papir sve ono što je proživio i doživio bez obzira je li mu to donio život ili neke druge okolnosti koje su mu se natovarile na leđa bez znanja i volje. On je čovjek koji osjeća, koji ljubi, koji oprašta i traži oprost, koji moli Boga za sve dobro – napisao je predgovoru Stipan Medvidović, urednik ove knjige.

 

Više o autoru i ovoj knjizi moći će se saznati na promociji koja će biti u Gunjavcima 17. studenog u Hrvatskom seljačkom domu u 18 sati.

Related Post

SUSRET VONIĆA

Autor - 04/07/2016 0
Uz video projekciju, predstavljena je luksuzno opremljena knjiga autora vlč. Matije Vonića pod nazivom „MOJE PREZIME JE VONIĆ“