Stanje sigurnosti na području policijske uprave u 10 mjeseci

328 0

SLAVONSKI BROD, 26. studeni 2012. – Danas je u Policijskoj upravi

brodsko-posavskoj održana konferencija za medije, na kojoj je glasnogovornica Kata Nuić prezentirala stanje sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske za 10 mjeseci, uz usporedbu sa istim razdobljem prošle godine, istaknuvši da je ova policijska uprava na nivou MUP-a, a u odnosu na ostale policijske uprave, četvrta po uspješnosti, razmjerno broju policijskih službenika, težini kaznenih djela, razriješenosti i slično.

 

Govoreći o tjednim događajima, izdvojila je riješena dva kaznena djela razbojništva, koja su se dogodila 14. listopada na benzinskoj postaji u Vinogradskoj ulici u Slavonskom Brodu za koje su osumnjičena tri muškarca u dobi od 19, 21, i 23 godine, te 22. listopada za koje su osumnjičeni 21-godišnjak i 23-godišnjak, a jučer je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćen i 53-godišnjak zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju kaznenog djela razbojništva. Protiv svih počinitelja policija je podnijela odgovarajuće kaznene prijave. Također je izvijestila, da je u suradnji sa državnim odvjetništvom, policija podnijela kaznenu prijavu protiv 69-godišnjaka, zbog sumnje u kazneno djelo ubojstva u pokušaju, koji je u petak u jutarnjim satima hladnim oružjem ozlijedio 36-godišnjakinju.

 

Na kraju je glasnogovornica PU Kata Nujić, podsjetila na odredbe Zakona o dopunama i izmjenama Zakona o oružju i obveze građana. Dakle, građani koji imaju registrirano oružje, obvezni su policiji dostaviti podatke o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite do 5. prosinca. Govorila je i o ostalim obvezama građana iz spomenutog zakona.

 

O temama Mjesec borbe protiv ovisnosti i nasilju nad ženama, govorila je magistra znanosti Jelena Lovrek, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju policijske uprave.

 

10 – MJASECI, STANJE SIGURNOSTI, PDF

Related Post