TRADICIONALNA FOLKLORNA MANIFESTACIJA

604 0

DRAGALIĆ, 22. lipanj 2015. – Jučer je u Dragaliću po četvrti put održana, sada već tradicionalna folklorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“. Tako je uistinu i bilo. Pjevalo se i plesalo na pozornici ispred Vatrogasnog doma,

a na kraju i na zabavi koja je trajala dugo u noć uz tamburaše, specijalitete s roštilja i piće koju su se nudili po popularnim cijenama.

Zahvaljujući potpori Općine Dragalić, KUD Dragalić je ove godine doveo šest kulturno-umjetničkih društva i folklornih skupine.

(KLIKNI NA SLIKU ZA UVEĆANJE)

 

Članove kulturno-umjetničkih društava, goste i okupljene mještane pozdravili su Katica Matijašević, predsjednica KUD-a Dragalić i općinski načelnik Zvonimir Karlik. Zahvalili su kulturno-umjetničkim društvima što su prihvatili poziv, podržali ovu manifestaciju i došli u Dragalić. Poželjeli su im ugodan boravak i lijepo folklorno druženje.

I ove godine uvod u ovu manifestaciju bili su konjanici i svečane svatovske zaprege koje su sudionike provezle kroz Dragalić, najavljujući njihov nastup.

Ljubiteljima folklora i narodne baštine s područja općine Dragalić predstavila su se kulturno-umjetnička društva: „Zvonko Ban“ iz Jarmine, „Veranovci-Bukovlje“ iz Bukovlja, „Nikola Šubić-Zrinski“ iz Petrijevaca, „Ljeskovac“ iz Vinkovaca i KUD Udruge umirovljenika „Druga mladost“ iz Slavonskog Broda, te folklorna skupina „Zvuci zavičaja“ iz Zadra.

Program je vodio Mato Višić.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 20/12/2013 0
DRAGALIĆ, 20 . prosinac 2013. – Tradicionalno, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko…